Ce este IQboard?

IQboard este abordarea profesionala pentru solutii interactive furnizate de  GBC® si inseamna:

Solutii high-end pentru educatie  |  Pachete interactive complete  |  Soft-uri & Resurse educationale in limba romana  |  Solutii de realitate virtuala & Laboratoare online  |  Ingineri specializati in solutii AV  |  Servicii complete de instalare si configurare  |  Service & mentenanta 24/7  |  Sesiuni de Training & Cursuri de perfectionare

Pachete interactive
complete
 Display-uri
interactive
 Laboratoare
realitate virtuala
Pachete diagonala 80" - 89" (203cm - 226cm)

Perfecte pentru gradinite si invatamant prescolar, sali de curs in scoli sau sali de intalniri si training-uri mici si medii. Puteti alege intre mai multe dimensiuni ale tablei interactive, tipului de proiectie si accesoriile incluse.  Evident, configuratiile sunt garantate de noi. 

Vezi Pachete
Pachete diagonala 90" - 99" (228cm - 252cm)

Potrivite in sali de curs, training, intalniri, laboratoare si amfiteatre medii si mari. Puteti alege intre mai multe dimensiuni ale tablei interactive, tipului de proiectie si accesoriile incluse. Sau variante mobile. Evident, configuratiile sunt garantate de noi.

Vezi Pachete
Pachete diagonala 100" - 150" (254cm - 381cm)

Potrivite laboratoarelor, amfiteatrelor mari sau salilor de training cu multe persoane. Puteti alege intre mai multe dimensiuni ale tablei interactive, tipului de proiectie si accesoriile incluse. Suporta imagini ultra wide. Evident, configuratiile sunt garantate de noi.

Vezi Pachete
 
Pachete proiectie standard STD

Construite pentru bugete limitate, includ tabla interactiva si videoproiector profesional standard cu prindere in tavan. Poti alege ce se potriveste cel mai bine spatiului, stilului si bugetului tau. Includ toate accesoriile necesare si au o garantie extinsa de 3 ani. Evident, configuratiile sunt garantate de noi.

Vezi Pachete
Pachete proiectie ST (umbre reduse)

Atunci cand predai multe ore intr-o zi, lumina videoproiectorului poate sa devina obositoare. Alege pachetele Short-Throw pentru umbre reduse. Includ tabla interactiva si videoproiector profesional ST cu montare perete, tavan sau stand mobil, toate accesoriile si au o garantie extinsa de 3 ani.

Vezi Pachete
Pachete proiectie UST (fara umbre)

Pachete 100% garantate fara umbre. Elegante, robuste si confortabile. Tehnologia UST face posibile pachetele de dimensiuni mari cu format wide, ideale in educatie. Includ tabla interactiva si videoproiector profesional UST cu montare perete sau stand mobil, toate accesoriile si au o garantie extinsa de 3 ani.

Vezi Pachete
 

Oferta PNRAS

 

 

Laborator de limbi straine

logo optimas color

Optimizati sala de clasa si transformati-o in laborator de limbi straine cu Optimas School

Optimas 1Optimas School este un sistem ce imbina componentele software si hardware pentru a optimiza si a utiliza la capacitate maxima orice calculator din sala de clasa. In laboratoarele clasice de informatica, se simte lipsa unor echipamente care sa incurajeze participarea activa a elevilor in procesul de predare/invatare, iar elevii, de cele mai multe ori, nu interactioneaza si nu comunica nici cu profesorii, nici intre ei.

Pe langa faptul ca sustine si faciliteaza un nivel ridicat de comunicare in sala de clasa, Optimas School permite profesorilor sa tina totul sub control si sa utilizeze atat o gama foarte variata de resurse si materiale didactice, cat si fisiere audio si video de inalta calitate, transmise in timp real prin reteaua de calculatoare.

Optimas School este usor de instalat si utilizat si nu necesita retele sau cabluri suplimentare datorita faptului ca principiul de functionare se bazeaza pe utilizarea retelei de calculatoare deja existenta in sala de clasa. In plus, datorita functiilor special destinate invatatii unei limbi straine, Optimas School este un laborator digital de limbi straine complet.

Optimas School este rezultatul a ani de dezvoltare si optimizare a solutiei, la care au participat si contribuit sute de profesori, din dorinta de a revolutiona procesul de predare/invatare. Astazi, peste 4.000 de sali de clasa, de pe 5 continente, sunt echipate cu laboratorul de limbi straine Optimas School.

Optimas 2

Avantaje pentru elevi/studenti

Procesul de invatare din sala de clasa devine pentru elevi si studenti o experienta multimedia atractiva si placuta, care le imbogateste bagajul de cunostinte.

In orice moment, elevii pot comunica cu profesorul sau colegii, pot impartasi din experientele lor, pot cere ajutorul si pot lucra activitati in perechi sau in grup.

Elevii si studentii au la dispozitie o gama foarte variata de resurse didactice, activitati si exercitii multimedia online, adaptate nevoilor lor si erei digitale in care ne aflam.

Avantaje pentru profesori

Optimas 3 v2Inca din prima de zi utilizare, Optimas School permite utilizarea uneltelor multimedia, fara a fi necesare cunostinte avansate de operare a unui calculator sau training de specialitate. Profesorul este cel care detine controlul complet.

Elevii si studentii pot lucra individual insa profesorii pot discuta cu ei prin intermediul castilor, pot gestiona activitile pe care le desfasoara si pot monitoriza activitatea fiecarui elev sau student, fara a fi necesara deplasarea la calculatorul elevului.

Profesorul nu este nevoit sa piarda timpul pentru a pregati si seta calculatoarele, deoarece toate calculatoarele din sala de clasa sunt complet pregatite pentru utilizare imediat dupa instalarea Optimas School. Interfata si uneltele laboratorului de limbi straine Optimas School sunt intuitive si extrem de usor de folosit si pot fi utilizate inclusiv pe ecrane tactile.

Avantaje pentru unitatea de invatamant

Optimas School poate fi integrat in orice laborator de informatica echipat cu calculatoare cu sistem de operare Windows si astfel unitatea de invatamant poate beneficia la maxim de aceasta noua tehnologie dezvoltata special pentru educatie.

Cu o investitie minima, unitatea de invatamant poate obtine beneficii maxime de pe urma calculatoarelor deja existente in unitate, adaptandu-le astfel la nevoile reale ale profesorilor si transformand laboratorul de informatica atat intr-o sala de curs multimedia si multidisciplinara, cat si intr-un laborator modern de limbi straine complet echipat.

Optimas School este un sistem modular, versatil, ce poate fi adaptat oricarei sali de clasa, discipline, profesor sau grup de elevi si permite integrarea unei game foarte variate de tehnologii si dispozitive audio-video si multimedia, percum table si display-uri interactive, DVD playere, camere de videoconferinta etc.

Software | Sistem 4 in 1

Optimas School se bazeaza pe 4 piloni, 4 sisteme care impreuna cu Production Center alcatuiesc o lume de posibilitati nelimitate pentru optimizare si transformarea calculatoarelor din sala de clasa intr-un laborator de limbi straine de ultima-generatie..

Comunicare interactiva

Comunicarea este unul din principiile fundamentale ale Optimas School, permitand elevilor si studentilor sa comunice atat intre ei, cat si cu profesorii, in orice moment.

Optimas 4 Comunicare interactiva

 

 • Grupuri de discutii - Optimas School permite configurarea a pana la 8 grupuri de discutii simultan intr-o sala de clasa, iar profesorul este cel care detine control complet asupra microfoanelor din sala, permitand elevilor sa discute in cadrul grupului definit sau liber catre toata clasa.
 • Conversatii in perechi - Acest tip de conversatii incurajeaza interactiunea si colaborarea intre elevi, iar profesorul poate crea diferite tipuri de perechi de elevi care sa exerseze limba straina la nivel conversational.
 • Grupuri de chat - Acest tip de grupuri permite crearea de chat rooms (camere de chat), atat la nivel de grup, cat si la nivel de clasa, pentru exersarea in scris a limbii straine studiate. Profesorii au optiunea de a salva chat-urile create.
 • Conversatii private si Ajutor - Elevii pot contacta direct profesorul daca au nevoie de ajutor si pot discuta cu acesta in privat, fara a fi necesara deplasarea de la calculator la catedra.
 • Discutii generale - Aceasta functie permite profesorului sa preia controlul tuturor calculatoarelor din sala de clasa si sa discute cu toti elevii, chiar daca acestia sunt angajati in activitati individuale sau de grup.
 • Chestionare si Sistem de vot - Aceasta functie permite profesorului sa aiba acces in timp real la statistici si rapoartele raspunsurilor oferite de elevi in urma temelor primite de acestia.Optimas 5 streaming av

Transmisiuni audio-video

Optimas School faciliteaza transmisiuni audio-video de inalta calitate catre calculatoarele elevilor si studentilor, fara intarzieri si fara interferente.

 • Canale de transmisie - Cele 10 canale disponibile, permit profesorilor sa trimita materiale audio si video din surse diferite, catre calculatoarele elevilor din sala de clasa. In plus, canale diferite pot fi transmise simultan catre grupuri diferite de elevi.
 • Diversitatea resurselor - Materialele utilizate in sala de clasa pot veni dintr-o varietate de surse digitale precum DVD, CD-ROM, stick USB, video digitalizat, programe computerizate sau internet, cat si din surse analogice precum materiale video VHS sau casete audio.
 • Demonstratii - Profesorul controleaza in permanenta transmisiunile catre calculatoarele elevilor si au posibilitatea de a utiliza functia share screen pentru a partaja ecranul propriu sau ecranul altui elev cu intreaga clasa pentru demonstratii si explicatii suplimentare.

Management si personalizare

Optimas 6 management si personalizarePentru a facilita lucrul in sala de clasa, Optimas School integreaza diferite unelte pentru managementul clasei, cu posibilitatea de personalizare in functie de necesitati si preferinte, pentru a crea o experienta optima de utilizare pentru fiecare profesor.

 • Identificare - Elevii si studentii poti fi identificati in interfata grafica Optimas School prin completarea numelor, astfel profesorul stie in orice moment ce elev se afla la fiecare calculator din sala de clasa.
 • Librarie - Profesor are acces la un sistem avansat de management si partajare a resurselor care ii permite sa salveze, pastreze sau sa puna la dispozitia elevilor anumite materiale didactice. In plus, profesorul are optiunea de a acorda doar acces privilegiat elevilor la anumite materiale.
 • Interfata Multi-Language - Fiecare profesor are posibilitatea de a alege dintr-un numar mare de limbi disponibile pentru interfata. In plus, la mouse-over peste butoanele din meniu, apar automat mesaje scurte despre functionalitatea fiecarui buton in parte.

Control si Supervizare

Optimas 7 control si supervizare

Profesorul controleaza sala de clasa, supervizand si gestionand toate activitatile care se desfasoara pe calculatoarele din sala de clasa, avand astfel control total asupra eficientei desfasurarii orelor de curs.

 • Supervizare - Profesorul poate vizualiza ecranele elevilor de la catedra, poate asculta si inregistra discutiile elevilor care rezolva activitati de comunicare, atat individual cat si in grup. Profesorul poate monitoriza activitatea individuala a unui elev sau activitatea generala, la nivel de clasa.
 • Acces la distanta (Remote) - Profesorul poate prelua remote controlul calculatorului unui elev, poate bloca, inchide sau deschide calculatorul, fara a fi necesara deplasarea de la catedra.
 • Indrumare - Profesorul are control total asupra programelor care ruleaza pe calculatoarele din sala de clasa: poate bloca accesul la programe pe care elevii nu sunt autorizati sa le utilizeze sau le poate trimite fisiere cu exercitii pe care elevii sa le rezolve. Astfel, organizarea orelor de curs si transferul de fisiere devin simple si usoare.

Production Centre

Optimas DLL

 • DLL Digital Language Lab
 • Multimedia Studio pentru crearea lectiilor
 • Platforma de activitati online

Optimas School pune la dispozitia utilizatorilor unelte pentru crearea activitatilor bazate pe caracteristici audio si video comparative, cat si optiunea de a inregistra lectii si tutoriale. De asemenea, include o platforma de activitati online, unde profesorii au acces la materiale realizate de instiutii de prestigiu si universitati precum Universitatea Complutense din Madrid (una dintre universitatile de top din Spania).

Hardware

Optimas School este rapid si usor de instalat pe orice calculator din sala de clasa: trebuie doar instalat sofware-ul si dotat fiecare calculator cu echipamentul de comunicare si setul de casti cu microfon intergat.

Descoperiti cum arata o Sala de clasa dotata cu Optimas School

Echipamentul de comunicare

Echipamentele de comunicare pentru elevi si studenti sunt disponibile in 3 variante, pentru a satisface nevoile oricarei unitati de invatamant:

Optimas premium si universitateOptimas Premium - Solutia universala
Echipamentul Premium este un panou de control ce poate fi integrat cu usurinta cu mobilierul din sala de clasa, este echipat cu butoane pentru controlul volumului calculatorului in mod independent si un port USB auxiliar pentru conectarea unui dispozitiv extern.
Setul de casti se conecteaza la echipamentul de comunicare prin intermediul unui conector de securitate DIN de inalta rezistenta cu 5 pin-uri si sunt special concepute pentru invatarea unei limbi straine.

Optimas premium si universitateOptimas University - Un plus pentru cele mai exigente cerinte
Echipamentul University are acelasi format al panoului de control ca Optimas Premium, insa ofera in plus functii avansate de control al sunetului si unelte specifice pentru activitati de traducere si interpretare, cat si butoane aditionale ce permit automatizarea temelor si exercitiilor, precum optiunea de a raspunde la chestionare fara a fi necesara utilizarea tastaturii calculatorului.

Optimas portabilOptimas Portabil - Ideal pentru laptopuri si dispozitive usoare
Acest model de echipament de comunicare a fost conceput sa aiba dimensiunea unui stick standard si sa faciliteze conectarea la orice dispozitiv, inclusiv laptopuri si poate fi utilizat cu orice tip de set de casti. Modelul Optimas Portabil permite mutarea dintr-o sala de clasa in alta, astfel, daca unitatea de invatamant are mai multe sali de clasa dotate cu calculatoare, puteti instala software-ul Optimas in toate salile si doar sa mutati componenta harware dinr-o sala in alta, in functie de necesitatile profesorilor.

Echipamente si soft-uri disponibile optional

Optimas Global MasterGlobal Master - Unitate de control pentru sala de clasa
Aceasta unitate de control cuprinde intr-un singur dispozitiv toate functiile de control si management pentru sala de clasa, eliberand astfel calculatorul profesorului.

Global Master poate rula in sala de clasa pe Windows, are spatiu de stocare multimedia suplimentar, include un sistem extern de sunet, vine echipat cu incinte acustice si monitor ce optional, poate fi un touchscreen.

Optimas modul inregistrare multiplaModul Inregistrari multiple
Un instrument esential pentru invatarea unei limbi straine si pentru unitatile de invatamant care sustin examinari orale desfasurate cu mai multi elevi in acelasi timp.

Inregistrarea simultana a tuturor elevilor care raspund si lucreaza atat individual cat si in perechi sau in grupuri se realizeaza in mod automat, iar profesorului i se pun la dispozitie rezultatele individuale ale fiecarui elev examinat.

Optimas modul de evaluareModul de Evaluare
Acest instrument permite integrarea in sala de clasa a testelor si exercitiilor scrise, fiind astfel un instrument util, ce creste productivitatea pentru acest tip de activitati si exercitii.

Modulul de Evaluare este echipat cu un pachet complet de chestionare, functii statistice, control si parametrii de monitorizare ce permit profesorului sa realizeze un numar infinit de activitati de evaluare si sa inregistreze progresul fiecarui elev.

 Cerinte tehnice minime pentru calculatoare

Calculator profesor

Calculator elev

Calculator retea

 Intel i5 3.1 GHz 6Mb / AMD FX 6300  Processor 1 GHz (32/64 bits) dual core sau superior  Switch cu protocol de suport 802.1 P Qos
 4 Gb RAM (1 Gb disponibil)  1 Gb RAM (256 Mb disponibili)

 Pentru reteaua wireless va fi necesara in prealabil o

 verificare efectuata de catre departamentul Tehnic

 80 Gb spatiu disponibil pe Hard Disk  40 Gb spatiu disponibil pe Hard Disk
 PCI-e 1 Gb placa video dedicata  256 Mb Placa video
 1000 Mbps placa de retea  Rezolutie ecran min. 800x600 32 bits
 Rezolutie ecran min. 1024x768 32 bits  100/1000 Mbps Placa de retea
 2 poturi USB 2.0 disponibile  1 port USB 2.0 disponibil
 Windows 7 SP1 / 8.1 / 10 (32/64 bits)  Windows XP SP2, 7 SP1 / 8.1 / 10 (32/64 bits)

resurse educatie interactiva

Resurse pentru educatie interactiva

VRLab Academy - Experimente stiintifice in realitate virtuala, pentru un mediu educational progresiv, ce se adreseaza elevilor, studentilor si profesorilor, atat din ciclul gimnazial cat si din ciclul liceal si universitar si pune la dispozitia acestora peste 200 de laboratoare din diferite domenii, precum Chimie, Fizica, Biologie, Stiinte moderne sau Anatomie.
___________________________________________

easyLAB
transforma orice calculator obisnuit intr-un laborator de limbi straine de ultima-generatie si este un sistem ce imbina componentele hardware cu tehnologia software pentru a optimiza calculatoarele scolare, oferind astfel instrumente educationale bazate pe control si comunicare, ce au fost concepute cu focus atat pe profesori cat si pe eficienta multidisciplinara.
___________________________________________

Twinkl
Romania inseamna inovatie si diversitate transpuse in peste 10.000 de resurse digitale in limba romana (numar in continua crestere) pentru cei care doresc un proces educational de calitate, competitiv in plan international, pentru copiii cu varste cuprinse intre 3 si 11 ani. Resursele Twinkl sunt special concepute pentru a sustine procesul de invatare interactiva.
___________________________________________

Aplicatii de videoconferinta ce faciliteaza atat educatia interactiva, cat si comunicarea la distanta: Google Meet permite intalniri virtuale cu pana la 250 de participanti activi si evenimente online de livestreaming cu pana la 10.000 de urmaritori. Zoom permite sesiuni video cu pana la 1000 de utilizatori simultan si organizarea de webinarii cu sesiuni de vot. Microsoft Teams permite organizarea de cursuri, webinarii si sesiuni de training online cu pana la 10.000 de persoane, partajare si editare in timp real a fisierelor.

 

Ultimele Referinte IQboard

BitDefender
BitDefender, compania romaneasca fondata in 2011, lider global in domeniul securitatii cibernetice, a achizitionat de la IQboard table interactive Expert 94'' si sisteme audio pentru tabele interactive. Gama de table interactive Expert cu tehnologie de ultima-generatie Infrared, dispun de o gama variata de functii precum functia e-link ce permite editarea cu cerneala digitala inteligenta in aplicatii precum Word, PowerPoint, Excel, PDF sau adnotari in timp real in Microsoft Explorer/Edge, dispun de o suita unica de optionale si se integreaza nativ cu solutiile de comunicare online prin Zoom, Google Meet, Microsoft Teams si orice alta aplicatie de videoconferinta.
Dante International – eMag
Dante International, compania care detine site-ul de comert electronic eMag.ro prin intermediul caruia cumparatorii pot achizitiona o gama variata de produse IT, electronice si electrocasnice, gadgeturi, jucarii, carti, muzica si filme, a achizitionat de la IQboard table interactive din gamele Expert si Foundation, dar si sisteme audio pentru table interactive. Tablele interactive achizitionate se integreaza nativ cu solutiile de comunicare la distanta prin Zoom, Google Meet, Microsoft Teams si orice alta aplicatie de videoconferinta, beneficiaza de tehnologie Multi-touch ce permite folosirea tablei de pana la 10 utilizatori simultan si viteza impresionanta rulare a continutului multimedia.
Telekom Romania Communications
Compania Telekom, prezenta in Romania din septembrie 2014, prin rebrandingul comun al Romtelecom si COSMOTE Romania, a achizitionat de la IQboard, table interactive din gamele Foundation si Expert, dotate cu tehnologie Multi-Touch ce permite folosirea tablei de pana la 10 utilizatori simultan, software in limba romana si integrare nativa cu solutiile de comunicare la distanta prin Zoom, Google Meet, Microsoft Teams sau orice alta aplicatie de videoconferinta. Tablele interactive Foundation beneficiaza de tehnologie de ultima-generatie Digital Vision Touch, iar tablele interactive Expert dispun de tehnologie de ultima generatie IR.
Ministerul Educatiei si Cercetarii
Fondat in 1862, Ministerul Educatiei si Cercetarii, organismul din Guvernul Romaniei care coordoneaza sistemul de invatamant din Romania, a achizitionat de la IQboard table interactive din gama Foundation, cu software in Limba Romana. Special adaptate pentru mediul educational din Romania, tablele sunt dotate cu tehnologie de ultima-generatie Digital Vision Touch si mizeaza pe usurinta in utilizare pentru profesori, actualizand experienta de predare la un nivel high-tech pentru invatamantul prescolar, primar, gimnazial, liceal sau universitar. Tablele se integreaza nativ cu solutiile de invatamant online prin Zoom, Meet, Teams, sprijinind scoala online.
 • 1
 • 2
 • 3