Ce este IQboard?

IQboard este abordarea profesionala pentru solutii interactive furnizate de  GBC® si inseamna:

Solutii high-end pentru educatie  |  Pachete interactive complete  |  Soft-uri & Resurse educationale in limba romana  |  Solutii de realitate virtuala & Laboratoare online  |  Ingineri specializati in solutii AV  |  Servicii complete de instalare si configurare  |  Service & mentenanta 24/7  |  Sesiuni de Training & Cursuri de perfectionare

Pachete interactive
complete
 Display-uri
interactive
 Laboratoare
realitate virtuala
Pachete diagonala 80" - 89" (203cm - 226cm)

Perfecte pentru gradinite si invatamant prescolar, sali de curs in scoli sau sali de intalniri si training-uri mici si medii. Puteti alege intre mai multe dimensiuni ale tablei interactive, tipului de proiectie si accesoriile incluse.  Evident, configuratiile sunt garantate de noi. 

Vezi Pachete
Pachete diagonala 90" - 99" (228cm - 252cm)

Potrivite in sali de curs, training, intalniri, laboratoare si amfiteatre medii si mari. Puteti alege intre mai multe dimensiuni ale tablei interactive, tipului de proiectie si accesoriile incluse. Sau variante mobile. Evident, configuratiile sunt garantate de noi.

Vezi Pachete
Pachete diagonala 100" - 150" (254cm - 381cm)

Potrivite laboratoarelor, amfiteatrelor mari sau salilor de training cu multe persoane. Puteti alege intre mai multe dimensiuni ale tablei interactive, tipului de proiectie si accesoriile incluse. Suporta imagini ultra wide. Evident, configuratiile sunt garantate de noi.

Vezi Pachete
 
Pachete proiectie standard STD

Construite pentru bugete limitate, includ tabla interactiva si videoproiector profesional standard cu prindere in tavan. Poti alege ce se potriveste cel mai bine spatiului, stilului si bugetului tau. Includ toate accesoriile necesare si au o garantie extinsa de 3 ani. Evident, configuratiile sunt garantate de noi.

Vezi Pachete
Pachete proiectie ST (umbre reduse)

Atunci cand predai multe ore intr-o zi, lumina videoproiectorului poate sa devina obositoare. Alege pachetele Short-Throw pentru umbre reduse. Includ tabla interactiva si videoproiector profesional ST cu montare perete, tavan sau stand mobil, toate accesoriile si au o garantie extinsa de 3 ani.

Vezi Pachete
Pachete proiectie UST (fara umbre)

Pachete 100% garantate fara umbre. Elegante, robuste si confortabile. Tehnologia UST face posibile pachetele de dimensiuni mari cu format wide, ideale in educatie. Includ tabla interactiva si videoproiector profesional UST cu montare perete sau stand mobil, toate accesoriile si au o garantie extinsa de 3 ani.

Vezi Pachete
 

Oferta PNRAS

 

 

Prowise summer update

Prowise Central v4.1.1

 

 1. Prowise Central – update 4.1.1

 2. Prowise Wireless Bluetooth Speakerphone

 3. Prowise Palm recognition, Remote management, Control energy costs, safety first

 4. Personalizare Welcome Screen in Prowise Presenter

 5. Certificat Privacy Verified

 

1. Prowise Central – update 4.1.1

Cele mai importante functii noi, disponibile dupa update

Prowise Central 4.1

ProNote
Functie de recunoastere a palmei (functie beta) permite utilizatorului sa isi sprijine palma pe ecranul in timp ce scrie, fara a activa alte functii. In plus, tehnologia avansata a display-ului permite folosirea palmei pentru a sterge continutul de pe ecran.

Alte functii noi in ProNote: Busola cu mini-unelte si functie de marire/micsorare fundaluri alese

Aplicatii suplimentare
Dupa procesul de update, utilizatorii pot lucra si pe display-ul interactiv Advanced Prowise Ten cu aplicatii precum Microsoft Teams, Google Meet si Google Classroom.

Optiuni suplimentare de sharescreen (partajare a ecranului)
Dupa procesul de update, utilizatorii pot conecta AirPlay si Chromecast in mod interschimbabil si au posibilitatea de a afisa pe display, pana la patru dispozitive simultan. Utilizand Prowise Reflect utilizatorii pot conecta pana la 10 dispozitive simultan.

Blocare cu cod PIN
Prin intermediul meniului Prowise Central, utilizatorii pot bloca acum display-ul interactiv Advanced Prowise Ten utilizand un cod PIN si o cheie USB (TS Ten), functie ce permite ca ecranul sa nu poate fi utilizat fara permisiune.

Functii suplimentare noi pentru softul Prowise Central 4.1.1.
In urma update-ului utilizatorii beneficiaza de functii suplimentare ce vin in completarea celor deja existente in Prowise Central 4.1, varianta anterioara a softului.

 • Functia Bluetooth poate fi dezactivata cu usurinta (securitate)
 • File Manager actualizat cu suport de retea (descarcare din Appstore)
 • Extra background-uri disponibile in ProNote
 • Live Preview (previzualizare live) Prowise Touchscreen Ten (functia beta TS Ten)
 • Mod incognito pentru Browser Prowise

   2. Prowise Wireless Bluetooth Speakerphone

prowise wireless bluetooth speakerphone

Prowise Wireless Bluetooth Speakerphone este echipat cu doua caracteristici importante. In primul rand, cele sase microfoane puternice, care garanteaza ca toti participanti din sala de curs pot fi auziti fara interferente de participanti la curs care se afla online. Prowise Wireless Bluetooth Speakerphone functioneaza, de asemenea, ca un sound bar, astfel incat si cei care participa online la ora de curs sa fie auziti cu claritate de cei aflati in sala de curs.

Prowise Wireless Bluetooth Speakerphone poate fi conectat la display-urile interactive Advanced Prowise Ten prin Bluetooth, iar utilizatorii il pot folosi atat pe modulul PC (in Windows), cat si in Prowise Central. In plus, conexiunea poate fi realizata si prin cablul furnizat sau dongle-ul Bluetooth inclus.

Specificatii:

• Sase microfoane
• Difuzor incorporat
• Durata de viata a bateriei de opt ore
• Bluetooth si conectivitate prin cablu
• Compatibil cu Prowise Central, Windows, Mac OSX, Android, Linux, ChromeOS, iOS/ipadOS
• Captarea optima a vocii de pana la cinci metri
• Certificat Zoom

 

3. Prowise Palm recognition, Safety first, Control energy costs, Share Screen, Remote management

Palm recognition

Prowise Palm recognition - Functia de recunoastere a palmei
Prowise pune la dispozitie functia de recunoastere a palmei prin intermediul updatelui pentru sistemul de operare Prowise Central. Cand scrieti pe un display, atingeti accidental ecranul cu palma si apare o linie incomoda. Suna cunoscut?

Noua functie de recunoastere a palmei permite utilizatorului sa isi sprijine palma pe ecran in timp ce scrie. In plus, tehnologia inteligenta a display-urilor interactive Advaned Prowise Ten permite recunoasterea palmei atunci cand doriti sa o utilizati pentru a sterge continutul scris.

Saftey first - Siguranta pe primul loc
Prin intermediul Central menu, utilizatorii isi pot bloca acum display-ul interactiv Advaned Prowise Ten utilizand un cod PIN. Aceasta „blocare a ecranului” poate fi activata si dezactivata manual. Aceasta functie se potriveste cu filozofia Prowise de a oferi solutii sigure in ceea ce priveste confidentialitatea si securitatea cibernetica.

Control energy costs - Controlul asupra costurilor energetice
Modul in care tratam costurile cu energia si clima a devenit, de asemenea, un subiect important in lumea educatiei. Dupa actualizarea software-ului, utilizatorul display-ului interactiv Advaned Prowise Ten are controlul total asupra consumului de energie al dispozitivului. Avand la dispozitie trei moduri reglabile, utilizatorul determina printr-o simpla apasare a unui buton cata energie consuma display-ul. In comparatie cu modul Energy STAR deja foarte eficient din punct de vedere energetic, modul Energy Saver reduce la jumatate factura de energie.
Share screen (partajare a ecranului)
AirPlay, Chromecast, Miracast si Prowise Reflect (10 ecrane simultan, inclusiv functia touchback) pot fi utilizate pe display-ul interactiv Advanced Prowise Ten fara costuri suplimentare, licente si cabluri. De acum inainte, patru dispozitive se pot conecta wireless prin AirPlay si Chromecast si pot fi afisate pe display. Astfel, pe display poti rula mai multe aplicatii, programe sau site-uri web (Apple si Android interschimbabil) si pot fi utilizate prin modul SplitScreen.

Remode management - Management la distanta
Odata cu actualizarea software-ului, utilizatorii au acces si la noua versiune de Prowise Screen Control prin intermediul careia, un singur utilizator poate gestiona display-urile interactive Advanced Prowise Ten, dintr-o locatie centrala. Prin apasarea unui buton, setarile pot fi ajustate, aplicatiile instalate sau imaginile de fundal modificate, totul de la distanta (ceea ce garanteaza eficienta si confidentialitate). Ceea ce este unic pe piata este ca aceasta solutie MDM este in intregime construita de Prowise si respecta cele mai stricte certificari de securitate.

4. Personalizare Welcome Screen in Prowise Presenter

Personalized PresenterOdata ce ati realizat update-ul, aveti posibilitatea de a utiliza Prowise Presenter prin intermediul unui ecran personalizat de bun venit. Pe acest ecran de pornire veti gasi fisierele deschise recent si fisierele preferate.

De asemenea, dezvoltatorii Prowise au lucrat din greu la mini-instrumentul Spotlight (In lumina reflectoarelor) pentru a evidentia parti ale lectiei in desfasurare.

Welcome Screen - Ecran de bun venit
O primire calduroasa! Acesta este poate cel mai bun mod de a rezuma noul Welcome Screen al Prowise Presenter. Dupa autentificarea securizata, apare o prezentare generala cu fisierele deschise recent si fisierele preferate. Fisierele preferate sunt lectiile pe care le-ai preferat in File Explorer prin pictograma stea.

Spotlight - In lumina reflectoarelor
Vrei sa-ti surprinzi elevii in timp ce le pastrezi atentia? Cu noul instrument mini spotlight profesorii pot evidentia parti ale lectiei. Unealta Spotlight se gaseste intre celelalte mini instrumente in bara de instrumente Prowise Presenter.

5. Certificat Privacy Verified

Privacy verifiedDupa un audit strict si independent, pentru 2022, Prowise primeste din nou Privacy Verified Certificate - Certificatul de confidentialitate verificat. Acest lucru demonstreaza importanta deosebita acordata de Prowise in ceea ce priveste securitatea datelor si protectia datelor cu caracter personal. Privacy Verified Certificate este acordat de ICTRecht, consultanta juridica importanta in domeniul IT, internetului si legilor si reglementarilor privind confidentialitatea.

6 exemple concrete care valideaza primirea Privacy Verified Certificate
• Prowise nu utilizeaza niciodata datele personale (fara permisiune) in alte scopuri decat cele pentru care sunt destinate.
• Prowise stabileste termeni concreti de stocare, iar datele personale nu sunt stocate mai mult decat este strict necesar.
• Prowise a angajat un responsabil intern cu protectia datelor (DPO).
• Prowise lucreaza conform standardelor de confidentialitate prin proiectare, iar in dezvoltarea software-ului se asigura intotdeauna ca setarile sunt protejate pentru confidentialitate.
• Prowise ia masuri pentru securizarea datelor cu caracter personal, respecta o politica de protectie a datelor si are implementat un sistem de autorizatii interne.
• Prowise permite tertilor sa prelucreze date cu caracter personal in numele Prowise doar in baza unui acord de prelucrare.

 

resurse educatie interactiva

Resurse pentru educatie interactiva

VRLab Academy - Experimente stiintifice in realitate virtuala, pentru un mediu educational progresiv, ce se adreseaza elevilor, studentilor si profesorilor, atat din ciclul gimnazial cat si din ciclul liceal si universitar si pune la dispozitia acestora peste 200 de laboratoare din diferite domenii, precum Chimie, Fizica, Biologie, Stiinte moderne sau Anatomie.
___________________________________________

easyLAB
transforma orice calculator obisnuit intr-un laborator de limbi straine de ultima-generatie si este un sistem ce imbina componentele hardware cu tehnologia software pentru a optimiza calculatoarele scolare, oferind astfel instrumente educationale bazate pe control si comunicare, ce au fost concepute cu focus atat pe profesori cat si pe eficienta multidisciplinara.
___________________________________________

Twinkl
Romania inseamna inovatie si diversitate transpuse in peste 10.000 de resurse digitale in limba romana (numar in continua crestere) pentru cei care doresc un proces educational de calitate, competitiv in plan international, pentru copiii cu varste cuprinse intre 3 si 11 ani. Resursele Twinkl sunt special concepute pentru a sustine procesul de invatare interactiva.
___________________________________________

Aplicatii de videoconferinta ce faciliteaza atat educatia interactiva, cat si comunicarea la distanta: Google Meet permite intalniri virtuale cu pana la 250 de participanti activi si evenimente online de livestreaming cu pana la 10.000 de urmaritori. Zoom permite sesiuni video cu pana la 1000 de utilizatori simultan si organizarea de webinarii cu sesiuni de vot. Microsoft Teams permite organizarea de cursuri, webinarii si sesiuni de training online cu pana la 10.000 de persoane, partajare si editare in timp real a fisierelor.

 

Ultimele Referinte IQboard

BitDefender
BitDefender, compania romaneasca fondata in 2011, lider global in domeniul securitatii cibernetice, a achizitionat de la IQboard table interactive Expert 94'' si sisteme audio pentru tabele interactive. Gama de table interactive Expert cu tehnologie de ultima-generatie Infrared, dispun de o gama variata de functii precum functia e-link ce permite editarea cu cerneala digitala inteligenta in aplicatii precum Word, PowerPoint, Excel, PDF sau adnotari in timp real in Microsoft Explorer/Edge, dispun de o suita unica de optionale si se integreaza nativ cu solutiile de comunicare online prin Zoom, Google Meet, Microsoft Teams si orice alta aplicatie de videoconferinta.
Dante International – eMag
Dante International, compania care detine site-ul de comert electronic eMag.ro prin intermediul caruia cumparatorii pot achizitiona o gama variata de produse IT, electronice si electrocasnice, gadgeturi, jucarii, carti, muzica si filme, a achizitionat de la IQboard table interactive din gamele Expert si Foundation, dar si sisteme audio pentru table interactive. Tablele interactive achizitionate se integreaza nativ cu solutiile de comunicare la distanta prin Zoom, Google Meet, Microsoft Teams si orice alta aplicatie de videoconferinta, beneficiaza de tehnologie Multi-touch ce permite folosirea tablei de pana la 10 utilizatori simultan si viteza impresionanta rulare a continutului multimedia.
Telekom Romania Communications
Compania Telekom, prezenta in Romania din septembrie 2014, prin rebrandingul comun al Romtelecom si COSMOTE Romania, a achizitionat de la IQboard, table interactive din gamele Foundation si Expert, dotate cu tehnologie Multi-Touch ce permite folosirea tablei de pana la 10 utilizatori simultan, software in limba romana si integrare nativa cu solutiile de comunicare la distanta prin Zoom, Google Meet, Microsoft Teams sau orice alta aplicatie de videoconferinta. Tablele interactive Foundation beneficiaza de tehnologie de ultima-generatie Digital Vision Touch, iar tablele interactive Expert dispun de tehnologie de ultima generatie IR.
Ministerul Educatiei si Cercetarii
Fondat in 1862, Ministerul Educatiei si Cercetarii, organismul din Guvernul Romaniei care coordoneaza sistemul de invatamant din Romania, stabileste obiectivele sistemului de invatamant, precum si obiectivele educationale pe niveluri si profiluri de invatamant, a achizitionat de la IQboard, table interactive Foundation 87 cu software in Limba Romana. Special adaptate pentru mediul educational din Romania, noile modele de table interactive Foundation cu diagonala de 87" | 221 cm si cu tehnologie de ultima-generatie Digital Vision Touch mizeaza pe usurinta in utilizare pentru profesori, actualizand experienta de predare la un nivel high-tech pentru invatamantul prescolar, primar, gimnazial, liceal sau universitar. Tablele se integreaza nativ cu solutiile de invatamant la distanta prin Zoom, Google Meet, Hangouts, Microsoft, sprijinind educatia interactiva.
 • 1
 • 2
 • 3