Twinkl - Inspiratie pentru educatie

Peste 108.000 de resurse educationale create de profesori in conformitate cu curricumul national

Resurse educationale Twinkl

Inspiratie pentru educatie

 

resurse educationale TwinklDatorita dezvoltatii continue a tehnologiei, educatia interactiva a devenit din ce in ce mai importanta in practicile de predare-invatare si acum este un aspect cheie in educatia din intreaga lume. Pe langa faptul ca alfabetizarea digitala este o caracteristica definitorie a generatiei de astazi si ca utilizarea tehnologiei este o activitate nativa pentru acesti copii, educatia interactiva are o serie de beneficii demonstrate:

• Faciliteaza implicarea activa a elevilor in timpul orelor de curs
• Modeleaza gandirea critica
• Dezvolta rationamentul analitic si procesul de luare a deciziilor
• Dezvolta spiritul de echipa si incurajeaza colaborarea
• Stimuleaza imaginatia, creativitatea si logica.

Partener de incredere al comunitatilor de profesori din intreaga lume, Twinkl ofera acces imediat la o gama completa de resurse educationale de inalta calitate pentru invatamantul prescolar, dar si materiale pentru ciclul primar, gimnazial si liceal.

Twinkl Romania inseamna inovatie si diversitate transpuse in peste 10.000 de resurse digitale in limba romana (numar in continua crestere) pentru cei care doresc un proces educational de calitate, competitiv in plan international, pentru copiii cu varste cuprinse intre 3 si 11 ani.

Resursele educationale sunt special concepute pentru a sustine procesul de invatare interactiva dar si pentru a da posibilitatea elevilor si studentilor de a-si testa intr-un mod creativ si atractiv, cunostintele acumulate. In plus, resursele educationale sunt o unealta excelenta care ajuta si asista profesorii pentru a sustine ore de curs la cele mai inalte standarde academice.

twinkl resurseInvatarea activa este un proces educational pliat pe nevoile de invatare ale generatiei actuale si se bazeaza pe implicarea activa a elevilor in activitatile de invatare precum citit, scris, discutii, dezbateri sau rezolvarea de probleme. Spre deosebirea de invatarea pasiva (in care profesorul preda si elevul asculta, fara sa interactioneze), invatarea activa este mult mai eficienta deoarece le ofera elevilor posibilitatea de a se participa activ in procesul propriei educatii, ceea ce este benefic si pentru profesor care are posibilitatea de a observa in timp real cum a fost perceputa si inteleasa informatia transmisa.

Invatarea integrata ofera elevilor si studentilor posibilitatea de a pune in practica toate cunostintele acumulate din diferite materii de studiu. Acest concept de invatamant superior sprijina colaborarea interdisciplinara intre profesori si incurajeaza elevii sa coreleze si sa puna in practica informatiile invatate la diferite materii.

Cele peste 8.000 de resurse educationale digitale Twinkl disponibile sunt create de profesori romani si internationali, in conformitate cu curricumul national. In plus, pentru un acces rapid si usor, resursele sunt organizate pe categorii relevante ariilor curriculare din invatamantul prescolar si primar. 

8TwinklInvatamantul prescolar (grupa de varsta 3 - 6 ani), se desfasoara la gradinita, cuprinde grupa mica, grupa ​mijlocie si grupa mare si reprezinta piatra de temelie in educatia copilului, fiind prima interactiune a celor mici cu sistemul educational. 

Resursele educationale Twinkl pentru prescolari sunt alcatuite dintr-o serie de activitati educative si distractive, impartite in proiecte tematice, jocuri si activitati, povesti educative dar si o serie de resurse educationale ce vin in sprijinul educatorilor pentru a-i ajuta sa le ofere micilor elevi cea mai frumoasa experienta de invatare.

• Resurse variate, ce urmaresc dezvoltarea abilitatilor emotionale, cognitive si motorii;
• Resurse inedite, pe cat de educative, pe atat de placute copiilor;
• Invatare cu sens prin resurse care stimuleaza gandirea, creativitatea si invatarea de lunga durata;
• Resurse inspirationale pentru cadrele didactice.

Toate materiile, toate temele si evenimentele disponibile pentru prescolari si ciclul primar, alaturi de resurse pentru invatarea limbilor engleza, franceza si germana, pot fi descarcate 24/24. In plus, sunt disponibile resurse printabile, digitale, planificari, evaluari, povesti, jocuri, resurse pentru decor si multe alte resurse ce vin in sprijinul profesorilor.

Descopera Resursele educationale Twinkl disponibile pentru invatamantul prescolar


resurse primar twinklInvatamantul primar (grupa de varsta 6 - 11 ani) cuprinde clasa pregatitoare şi clasele I - IV si este prima etapa din invatamantul obligatoiu si are ca obiectiv principal formarea temeliei pe care copiii sa aiba o dezvoltare cognitiva, emotionala si psihomotorie echilibrata, adaptata nevoilor individuale.

Pentru copii, clasa pregatitoare este o perioada de acomodare cu tot ce inseama scoala si sistemul educational: adaptarea la program, colectivitatea si cerintele specifice acestui mediu nou. Reprezinta o provocare si un pas important in planul dezvoltarii lor socio-emotionale, intelectuale si fizice. Resursele educationale Twinkl pentru invatamantul primar sunt special concepute pentru a usura munca la clasa si pentru a face din procesul educational o activitate placuta si interesanta, care sa starneasca curiozitatea si dorinta de cunoastere a elevilor.

 • Educatie prin poveste – povestile ofera contextul perfect pentru lectii cu bogat mesaj educativ si moral;
 • Pasiune pentru predarea integrata – resursele complementare create pe baza povestilor faciliteaza si incurajeaza predarea integrata;
 • Interactivitate – activitati antrenante, dinamice, interactive si atractive pentru o invatare solida si de lunga durata;
 • Stimuleaza curiozitatea si pasiunea elevilor pentru lectura;
 • Transforma compunerea textelor intr-o joaca frumoasa;
 • Abordeaza o mare diversitate de subdomenii ale cunoasterii;
 • Perfecte pentru invatarea transdisciplinara;
 • Inlesneste intelegerea si invatarea de fenomene complexe.

Descopera Resursele educationale Twinkl disponibile pentru invatamantul primar, clasele 0 - 4

twinkl createTwinkl Create este o unealta digitala ce ofera profesorilor si educatorilor posibilitatea de a-si personaliza resursele in functie de nevoi. Astfel, profesorii si educatorii au la dispozitie o serie de sabloane gata setate si usor de folosit: planse cu diferite dimensiuni, bannere, pagini de colorat, etichete si jetoane de diferite dimensiuni, benzi desenate, diplome etc. In plus, au la dispozitie toată biblioteca Twinkl de peste 110 000 de imagini, disponibile atat in format color cat si alb-negru, posibilitatile de personalizare si creare fiind nelimitate.

Colectia de resurse educationale Twinkl Romania cuprinde peste 8.000 de resurse de baza care ofera un sprijin solid pentru predarea si instruirea la nivelul educatiei prescolare si al ciclului primar si sunt create de profesori romani si straini, in conformitate cu curricumul national.

Aplicatiile Twinkl

Twinkl pune la dispozitia cadrelor didactice peste 20 de aplicatii, jocuri online, eBooks si un planificator, toate create special pentru a sprijini procesul educational de predare-invatare

 • aplicatii twinkl romania colajTwinkl Robotics - Calatoreste pe Marte si construieste roboti
 • Twinkl Spelling - Testeaza-ti ortografia în limba engleza
 • Rhino Readers - Carti captivante bazate pe fonetica engleza
 • Little Red Coding Club - Un mod interesant de a invata programarea
 • Mental Maths/ Calcul mintal - Exerseaza-ti calculul mintal
 • Twinkl AR/ Realitatea Augmentata - Foloseste aplicatia pentru realitate
  augmentata pentru a da viata cartilor noastre de povesti
 • Multiplication Table/ Tabla inmultirii - Exerseaza tabla inmultirii
 • Flashcards/ Jetoane cu imagini si cuvinte - invata vocabular nou
 • ARchitect App - Joc de fizica in Realitate Augmentata

BONUS

Twinkl & IQboard pun la dispozitia utilizatorilor IQboard, o serie de resurse educationale gratuite*