Solutii de videoconferinta - urmatorul pas catre educatia interactiva

Solutiile de videoconferinta faciliteaza educatia interactiva, stimuleaza interesul si implicarea activa a elevilor chiar si in scenariul hibrid

Solutie videoconferinta Zoom

Software de videoconferinta ce permite comunicarea online cu pana la 1000 de utilizatori simultan

Vezi descriere Solicita cotatie

Solutie videoconferinta Teams

Aplicatie de videoconferinta dezvoltata de Microsoft ce sustine comunicarea activa intre profesori si elevi

Descriere Solicita cotatie

Solutie videoconferinta Meet

Aplicatie de videoconferinta dezvoltata de Google, ce sustine colaborarea intre profesori si elevi

Vezi descriere Solicita cotatie

Invatamant Online prin aplicatia Microsoft Teams

 

 

Microsoft Teams este un hub digital ce reuneste intr-un singur loc conversatiile si continutul, fiind astfel o unealta extrem de utila pentru invatamantul online interactiv, in mediul educational modern. Microsoft Teams permite organizarea de cursuri, webinarii si sesiuni de training online cu pana la 10.000 de persoane, partajarea si editarea in timp real a fisierelor in format Word, PowerPoint si Excel, cat si partajare de fisiere audio, video sau partajare ecran (share screen) la calitate ireprosabila.

Cursurile si intalnirile online sunt mai simple ca niciodata prin trimiterea invitatie de participare prin email. In plus, Microsoft Teams ofera optiunile de a dezactiva sunetul sau a elimina participanti din sesiune, dar si de a desemna prezentatori si participanti. In plus, invitatii pot astepta intr-o sala de asteptare virtuala validarea accesului din partea organizatorilor

Functii si beneficii:

 • Inregistrare - functia permite inregistrarea sesiunii de Teams, stocarea acesteia in cloud si accesarea sau partajarea ulterioara a continutului.
 • Chat - functia permite discutiile scrise cu participantii atat inaintea unei sesiuni Teams, cat si in timpul sau dupa sesiune.
 • Background personalizat - functia permite alegerea unui fundal din cele predefinite disponibile in aplicatie sau incarcarea unuia personalizat.
 • Ridicati mana - Optiunea permite ridicarea virtuala a mainii printr-o simpla apasare de buton, pentru a solicita luarea cuvantului sau pentru a raspunde unei cerinte in cadrul unei sesiuni de scoala online.
 • Lista de participanti - functia permite vizualizarea si descarcarea listei persoanelor prezente la sesiune, profesorii avand astfel posibilitatea de gestionare facila a prezentei la orele de curs.
 • Integrare nativa cu tabelele interactive din gamele Foundation, Expert si Evolution.
 • Integrare nativa cu display-urile interactive din gamele Elemenary, Intermediate, Smart, Advanced si Genius.

Microsoft Teams pentru invatamant online

Crearea unei sali de curs online este un pas important in a face trecerea catre scoala online, iar aplicatia Microsoft Teams ofera aceasta posibilitate, facilitand atat comunicarea activa intre profesori si elevi, cat si continuarea la calitate superioara a procesului de invatare.

Aplicatia Microsoft Teams faciliteaza implicarea activa a elevilor in orele de curs prin conexiuni virtuale si activitati de grup sau unu-la-unu, aceasta putand fii utilizata de pe desktop, laptop, online din browser sau de pe dispozitive mobile iOS sau Android. Elevii, studentii si profesorii pot lucra impreuna cu usurinta, creand continut si impartind resursele, dintr-o singura platforma.


Solutia pentru invatamant online, Microsoft Teams, se integreaza nativ cu tablele interactive IQboard din gamele Foundation, Expert si Evolution, special adaptate mediului educational din Romania. Astfel, tot ceea ce profesorul lucreza pe tabla interactiva poate fi vazut fara niciun alt accesoriu de elevi, in timp real. Mai mult, prin functia de a permite control, elevilor li se poate permite sa interactioneze in timp real cu continutul lectiei curente.

 • Colaborare - Microsoft Teams permite co-autori pentru fisiere si partajarea resurselor prin intermediul aplicatiilor Office 365 integrate
 • Comunicare - Aplicatia ofera posibilitatea de a ramane conectat prin intermediul chatului, a canalelor de conversatii si a sesiunilor audio-video.
 • Personalizare - Functia permite personalizarea aplicatiei Teams cu uneltele favorite pentru educatie si organizare.
 • Sarcini/Teme - Functia permite crearea sarcinilor/temelor pentru elevi si studenti, oferirea suportului in realizarea temelor si acordarea feedback-ului in urma lucrarilor prezentate.
 • Catalog - Aplicatia ofera optiunea de organizare si urmarire a temelor si notelor obtinute de elevi, individual pentru fiecare clasa.
 • Notite - Functia permite crearea si pastrarea notitelor prin intermediul OneNote.
 • Third-Party Apps - Microsoft Teams permite personalizarea experientei de folosire a aplicatiei prin Flipgrid, Turnitin, MakeCode si alte unelte educationale.

Colaborare si interactivitate

Orele de curs prin intermediul aplicatiei Teams includ functii de audio, video si partajare ecran (screen sharing), ce reprezinta principalele optiuni pentru colaborare interactiva intre elevi si profesori atunci cand vorbim despre scoala online.

Prin folosirea aplicatiei Teams pentru invatamantul al distanta, utilizatorul are posibilitatea de a se conecta cu colegii de clasa, de a pune intrebari profesorului, sa lucreze pe un proiect impreuna cu colegii, sa primeasca teme de la profesor si sa faca disponibile pentru corectare temele facute.

In plus, dupa ce primesc temele si sarcinile rezolvate de elevi, profesorii au posibilitatea sa dea note, sa faca adnotari si sa ofere feedback elevilor, iar elevii au acces atat la comentariile profesorilor, cat si la notele obtinute.

Tabul "Conversatie", disponibil in aplicatia Teams, are rolul unui canal de social media: se pot purta discutii si dezbateri, se pot atasa si partaja fisiere, imagini si orice continut de care elevii si profesorii au nevoie pentru a duce la bun sfarsit un proiect. In plus, fisierele Microsoft 365 Word, PowerPoint si Excel pot fi co-editate direct din aplicatie. In OneNote Class Notebook, elevii pot lucra impreuna in Collaboration Space si orice canal creat de profesori va fi disponibil ca sectiune in acest spatiu.

 

Aplicatia de videoconferinta Microsoft Teams, se integreaza nativ atat cu tablele interactive IQboard din gamele Foundation, Expert si Evolution, cat si cu display-urile interactive din gamele Elemenary, Intermediate, Smart, Advanced si Genius ce sunt special adaptate pentru mediul educational din Romania, sprijinind educatia interactiva. Astfel, tot ceea ce lucreaza profesorul pe tabla interactiva sau pe display, poate fi vazut de elevi, in timp real, nemaifiind nevoie de alte accesorii.