Resurse digitale educationale 
- Remodeleaza viitorul elevilor - 

 

Resurse educationale in limba romana

Materiale didactice in limba romana, pentru ciclul prescolar, primar si gimanzial.

Descopera resursele  

Resurse educationale in limba engleza

Materiale didactice in limba engleza, pentru ciclul prescolar, primar si gimanzial.

Descopera resursele  

Resurse educationale augmentate VR&AR

Materiale didactice in augmentate VR&AR, pentru ciclul prescolar, primar si gimanzial.

Resurse  

Realitatea augmentata (AR) este o tehnologie aduce informatii digitale precum sunete, videoclipuri si grafice in mediul realin timp ce realitatea virtuala (VR) este o tehnologie care creeaza medii in intregime virtuale. Realitatea augmentata poate promova experiente interactive in cadrul orelor de curs, incurajeaza colaborarea intre elevi si creste substantial motivatia acestora. Toate aceste beneficii se bazeaza pe implementarea eficienta a realitatii augmentate in procesul educational.

De asemenea, realitatea augmentata poate inlocui cu succes manualele, caietele de lucru, formularele fizice, fisele si brosurile tiparite, ajutand astfel la reducerea costurilor de scolarilzare dar si la protejarea mediului inconjurator prin reducerea consumului de hartie.

Astfel, alfabetizarea digitala devine o necesitate, impreuna cu utilizarea la scara larga a solutiilor interactive pentru educatie, precum table si display-uri interactive, a resurselor si aplicatiilor educationale, cat si a solutiilor VR ce au menirea sa schimbe cu totul modul in care ne vom raporta la educatie.

Resursele educationale pe care vi le propunem, au ca obiective principale educatia interactiva, colaborarea intre profesori si elevi, suport in digitalizarea educatiei si nu in ultimul rand, reprezinta un ajutor de nadejde pentru ca profesorii sa poate oferi elevilor experiente de predare-invatare in concordanta cu nevoile lor educationale reale.

IMMERSIVE LANGUAGE LEARNING

ImmerseMeImmerseMe™ ofera utilizatorilor posibilitatea de a invata o limba straina intrand intr-o lume frumoasa si autentica, astfel incat atunci vor calatori in aceste locuri minunate din viata reala, sa fie pregatiti si isi propune sa fie un instrument ligvistic high-end.

Continutul este structurat pe 3 niveluri de dificultate (incepator, intermediar si avansat), elevii trecand prin 4 module de invatare: pronuntie, dictare, traducere si imersiune, iar orele de curs pot fi adaptate curriculei.

ImmerseMe™ pune la dispozitia utilizatorilor peste 3.000 de scenarii interactive in 9 limbi: germana, spaniola, franceza, engleza, japoneza, chineza, italiana, greaca si indoneziana, si ofera in timpul cursurilor posibilitatea de a experimenta situatii uzuale in tara a carei limba o invata. Astfel, elevii vor avea posibilitatea de a comanda un croissant la Paris, de a face cumparaturi la Tokio sau de a comanda un tapas in Barcelona, toate aceste exemple aplicate oferindu-le abilitatile ligvistice practice de care au nevoie.

Google Arts & Culture

Google Arts CultureGoogle Arts & Culture este o platforma online ce pune la dispozitia vizitatorilor imagini si videoclipuri de inalta rezolutie cu opere de arta si artefacte culturale de la organizatii culturale partenere din intreaga lume. Astfel aveti posibilitatea de a vizta Musée d’Orsay si Turnul Eiffel din Paris, The Art Institute of Chicago, Muzeul Sorolla din Madrid sau The National Museum of Western Art din Tokyo.

Platforma utilizeaza tehnologia imaginilor de inalta rezolutie care permite spectatorului sa viziteze colectiile si galeriile organizatiilor partenere si sa exploreze informatiile fizice si contextuale ale operelor de arta. Platforma include optiuni avansate de cautare si instrumente educationale, experimente (create de artisti si programatori), videoclipuri 360 si posibilitatea de a vizia monumentre celebre folosind functia Street View.