Resurse digitale educationale 
- Remodeleaza viitorul elevilor - 

 

Resurse educationale in limba romana

Materiale didactice in limba romana, pentru ciclul prescolar, primar si gimanzial.

Descopera resursele  

Resurse educationale in limba engleza

Materiale didactice in limba engleza, pentru ciclul prescolar, primar si gimanzial.

Descopera resursele  

Resurse educationale augmentate VR&AR

Materiale didactice in augmentate VR&AR, pentru ciclul prescolar, primar si gimanzial.

Resurse  

Realitatea augmentata (AR) este o tehnologie ce aduce informatii digitale precum sunete, videoclipuri si grafice in mediul real in timp ce realitatea virtuala (VR) este o tehnologie care creeaza medii in intregime virtuale. Realitatea augmentata poate promova experiente interactive in cadrul orelor de curs, incurajeaza colaborarea intre elevi si creste substantial motivatia acestora. Toate aceste beneficii se bazeaza pe implementarea eficienta a realitatii augmentate in procesul educational.

De asemenea, realitatea augmentata poate inlocui cu succes manualele, caietele de lucru, formularele fizice, fisele si brosurile tiparite, ajutand astfel la reducerea costurilor de scolarizare dar si la protejarea mediului inconjurator prin reducerea consumului de hartie.

Astfel, alfabetizarea digitala devine o necesitate, impreuna cu utilizarea la scara larga a solutiilor interactive pentru educatie, precum table si display-uri interactive, a resurselor si aplicatiilor educationale, cat si a solutiilor VR ce au menirea sa schimbe cu totul modul in care ne vom raporta la educatie.

Resursele educationale pe care vi le propunem, au ca obiective principale educatia interactiva, colaborarea dintre profesori si elevi, suport in digitalizarea educatiei si nu in ultimul rand, reprezinta un ajutor de nadejde pentru ca profesorii sa poate oferi elevilor experiente de predare-invatare in concordanta cu nevoile lor educationale reale.

IMMERSIVE LANGUAGE LEARNING

ImmerseMeImmerseMe™ ofera utilizatorilor posibilitatea de a invata o limba straina intrand intr-o lume frumoasa si autentica, astfel incat atunci vor calatori in aceste locuri minunate din viata reala, sa fie pregatiti si isi propune sa fie un instrument ligvistic high-end.

Continutul este structurat pe 3 niveluri de dificultate (incepator, intermediar si avansat), elevii trecand prin 4 module de invatare: pronuntie, dictare, traducere si imersiune, iar orele de curs pot fi adaptate curriculei.

ImmerseMe™ pune la dispozitia utilizatorilor peste 3.000 de scenarii interactive in 9 limbi: germana, spaniola, franceza, engleza, japoneza, chineza, italiana, greaca si indoneziana, si ofera in timpul cursurilor posibilitatea de a experimenta situatii uzuale in tara a carei limba o invata. Astfel, elevii vor avea posibilitatea de a comanda un croissant la Paris, de a face cumparaturi la Tokio sau de a comanda un tapas in Barcelona, toate aceste exemple aplicate oferindu-le abilitatile ligvistice practice de care au nevoie.

Google Arts & Culture

Google Arts CultureGoogle Arts & Culture este o platforma online ce pune la dispozitia vizitatorilor imagini si videoclipuri de inalta rezolutie cu opere de arta si artefacte culturale de la organizatii culturale partenere din intreaga lume. Astfel aveti posibilitatea de a vizta Musée d’Orsay si Turnul Eiffel din Paris, The Art Institute of Chicago, Muzeul Sorolla din Madrid sau The National Museum of Western Art din Tokyo.

Platforma utilizeaza tehnologia imaginilor de inalta rezolutie care permite spectatorului sa viziteze colectiile si galeriile organizatiilor partenere si sa exploreze informatiile fizice si contextuale ale operelor de arta. Platforma include optiuni avansate de cautare si instrumente educationale, experimente (create de artisti si programatori), videoclipuri 360 si posibilitatea de a vizita monumente celebre folosind functia Street View.

Unimersiv

UnimersivUnimersiv este cea mai mare platforma pentru experiente educationale VR. Descarcand aplicatia, utilizatorii au acces la mai multe experiente care permit elevilor sa invete despre istorie, spatiu sau anatomia umana.

Unimersiv si-a propus sa faca din nou invatarea un proces distractiv, asa ca au creat prima platforma de invatare in realitate virtuala pentru a ajuta elevii si studentii de toate varstele sa invete mai usor prin intermdiul realitatii virtuale. Astfel, elevii si studentii pot invata in realitate virtuala despre dinozauri, despre creierul uman, pot explora statia spatiala internationala, pot invata anatomie, pot explora Titanicul, Roma antica sau sa descopere secretele Stonehenge.

Aplicatia VR a Unimersiv este cea mai mare platforma pentru continut educational VR si poate fi utilizata cu majoritatea ochelarilor de realitate virtuala, beneficiind de actualizari frecvente pentru a include mai mult continut educational VR in biblioteca.

Conform Cone of Learning creat de Edgard Dale, dupa doua saptamani, creierul uman tinde sa-si aminteasca 10% din ceea ce citeste, 20% din ceea ce aude, dar 90% din ceea ce face sau simuleaza. Astfel, misiunea Unimersiv este de a ajuta elevii si studentii de toate varstele sa invete mai repede folosind realitatea virtuala si cred cu tarie ca realitatea virtuala poate imbunatati puternic capacitatea mintii umane de a-si aminti lucrurile pe care le-a invatat.