Politica de training

Cand achizitioneaza si se inscrie la un curs de formare/instruire/training IQboard, Clientul/Participantul/Cursantul este de acord cu si accepta Politica de training, astfel:

Drepturi de autor, Drepturi de proprietate intelectuala

Drepturile de autor si toate celelalte drepturi de proprietate intelectuala referitoare la cursurile IQboard, la documentatia cursurilor si la orice materiale de instruire/formare/training furnizate clientilor/Participantilor/Cursantilor sunt detinute exclusiv de IQboard si sunt rezervate IQboard prin prezenta.

In niciun caz, nici in parte, nici in integralitate, materialele de instruire/formare/training, documentatia, cursurile NU pot fi transmise, reproduse, inregistrate si/sau copiate sub nicio forma, prin niciun mijloc si nu pot fi traduse in alta limba pentru a fi utilizate ca atare fara permisiunea prealabila scrisa a reprezentantului legal al IQboard.

Software-ul pus la dispozitie de IQboard in scopuri de instruire nu trebuie sa fie copiat, nici integral, nici partial, nu poate fi utilizat in nicio alta forma pentru care nu a fost obtinut consimtamantul scris al reprezentantului legal al IQboard.

Prezentul angajament isi produce efectele pe o perioada nelimitata, nedeterminata. In cazul nerespectarii prezentului angajament, persoana vinovata este obligata sa plateasca catre IQboard despagubiri in cuantum de 50.000 euro cu titlu de clauza penala.

Cursuri

Cursurile oferite de catre IQboard se pot desfasura atat online, utilizand platforme de videconferinta, cat si fizic, la sediul Clientului sau la sediul IQboard.

Continutul cursului

IQboard isi rezerva dreptul de a modifica continutul oricarui curs fara notificarea si/sau acceptul Clientului/Participantilor/Cursantilor in cazul in care, la discretia exclusiva a IQboard, se considera ca o astfel de modificare nu schimba in mod fundamental continutul cursului si nici nu are impact asupra costului acestuia.

Taxe de curs si optiuni de plata

Taxele pentru cursurile oferite de catre IQboard vor fi percepute in avans, in intregime, pentru fiecare sesiune. Taxele variaza in functie de cursul dorit, de nivelul cursului, de durata acestuia si de metoda de livrare (sesiune live sau sesiune cu prezenta fizica). O lista a cursurilor, a programului cursurilor si a taxelor aferente sunt disponibile pe site-ul web IQboard.

Orice curs ratat de catre Participant/Cursant, fara vina IQboard, fara a implica o neglijenta a reprezentantilor IQboard, fara a implica probleme tehnice cauzate exclusiv de catre IQboard, ramane responsabilitatea Clientului/Participantului/Cursantului, neexistand posibilitatea ca ora/sesiunea/cursul absentata/absentat sa fie acoperita/acoperit prin participarea in cadrul altei ore/sesiuni/curs pentru recuperarea celei/celor pierdute, decat in cadrul unui curs nou achizitionat. Sunt exceptate situatiile de forta majora numai in cazul in care Clientul/Participantul/Cursantul comunica in scris, de indata ce este posibil, la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. situatia care il impiedica sa participe la ora/sesiunea/cursul achizitionat, cu respectarea prevederilor prezentului document.

IQboard nu va inregistra sesiunile astfel incat Participantii/Cursantii nu vor avea posibilitatea de a relua ora/sesiunea/cursul dupa finalizare.

Reducerile care se pot aplica ca parte a unui acord mutual si/sau a unei promotii speciale nu pot fi cumulate decat daca se accepta in mod expres de catre IQboard.

IQboard isi rezerva dreptul de a revizui si modifica taxele percepute fara notificare. Cu toate acestea, taxele cursurilor care au fost rezervate inainte de modificarea pretului si pentru care

IQboard a primit o plata valabila, vor fi onorate la taxa care era aplicabila la momentul rezervarii/achizitionarii.

Plata cursului/cursurilor se efectueaza conform contractului incheiat.

Cerinte de sistem

Cursurile online sustinute de reprezentantii IQboard sunt livrate prin intermediul unor platformelor de videoconferinta precum: Microsoft Teams, Zoom, Google Meet, utilizand conexiunea la internet. Reprezentantii IQboard stabilesc de comun acord cu beneficiarul cursului platforma pe care se va sustine cursul.
Poate fi utilizat orice sistem de operare cu browser, conexiune la internet (56k si peste), difuzoare si microfon sau casti cu microfon (daca doriti sa puteti comunica cu formatorul/instructorul).

Va rugam sa verificati cerintele de sistem, de indeplinirea acestor cerinte se asigura Clientul/Cursantul/Participantul.

Atentie, taxele NU includ costul adaptarii sistemului si nici costurile difuzoarelor, castilor, microfoanelor necesare participarii la sesiuni. Taxele nu includ costul unor eventuale tehnologii si/sau software-uri suplimentar necesare utilizarii in conditii optime a propriului laptop/calculator, a platformei si nici a altor mijloace necesare accesarii sesiunii de cursuri online, live.

Inregistrare

Inscrierile pentru un curs de formare online pot fi facute de catre client/Participant/Cursant odata ce achizitia este finalizata, respectiv plata efectuata conform prevederile prezentei. Instructiunile vor fi trimise in termen de 24 de ore, la adresa de e-mail folosita la inregistrare, respectiv adresa de contact oferita la achizitionarea cursului/cursurilor.

Atentie, este necesar ca e-mail-ul cu care va inregistrati sa fie valid. IQboard nu raspunde in situatia in care se comunica date eronate la inregistrare.

Daca aveti nevoie de asistenta pentru inregistrare, va rugam sa ne contactati la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Un reprezentant IQboard va comunica cu dvs. pentru a programa cursul/cursurile. Cursul/cursurile trebuie sa fie incepute pana la implinirea unui termen de 12 luni de la data achizitiei, in caz contrar IQboard va considera faptul ca sesiunile de curs au fost finalizate si nu va restitui costul/taxele percepute.

IQboard isi rezerva dreptul de a limita numarul de participanti pentru un curs, instruitre sau sesiune de training, pentru a permite un mediu de formare/instruire optim pentru toate persoanele care urmeaza respectivul curs. Acest lucru asigura o atentie individuala suficienta.

Confirmare

IQboard va trimite un e-mail de confirmare Clientului/Participantului/Cursantului la adresa de e-mail specificata in datele de contact odata cu inregistrarea finalizata cu o forma de plata valida. Inscrierile pentru care nu a fost primita plata cu cel putin 3 (trei zile) inainte de inceperea cursului/cursurilor nu vor fi confirmate si IQboard isi rezerva dreptul de a elibera locurile neconfirmate, in orice moment, fara nicio notificare.

De retinut:

 • Dupa achizitionarea oricarui curs de formare IQboard, veti primi un e-mail de confirmare.
 • Inscrierile la curs/cursuri sunt acceptate in functie de numarul de locuri disponibile si nu mai tarziu de 48 de ore lucratoare inaintea inceperii cursului/cursurilor.
 • Informatiile detaliate de logare/conectare si instructiunile privind cursurile sunt trimise cu 1-2 zile inainte de inceperea primei sesiuni.
 • IQboard va transmite Participantilor/Cursantilor inregistrati o notificare scrisa, prin e-mail, cu o saptamana inaintea oricarei modificari a programului sau imediat ce este posibil, dupa caz.

Anularea, reprogramarea si transferul

Solicitarile de anulare, de reprogramare si de transfer trebuie facute in scris, la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cu cel putin 10 zile lucratoare inainte de inceperea datei cursului.
Atunci cand se solicita o reprogramare a cursului, reprogramarea se va face pentru o data acceptata de comun acord, dar nu mai tarziu de 12 saptamani de la data de incepere a cursului initial solicitata.

Daca o cerere de anulare, reprogramare si/sau de transfer este primita cu mai putin de 10 zile lucratoare inainte de eveniment/sesiune/curs sau in cazul absentei fara o notificare prealabila (sau de indata ce este posibil in cazurile de forta majora), taxa de curs, de instruire/formare prevazuta, va fi perceputa integral fara vreo notificare, aceasta nu va fi rambursata, dupa caz.

Nu exista rambursari pentru cursuri de formare, pachete de formare, sesiuni si/sau nici pentru unitati de instruire si alte asemenea, cu exceptia cazurilor de forta majora, asa cum sunt definite prin lege, urmand procedura prevazuta in prezentul document.

Nu exista rambursari pentru utilizarea partiala a serviciilor sau pentru participarea partiala, cu exceptia cazurilor de forta majora, asa cum sunt definite prin lege, urmand procedura prevazuta in prezentul document.

Clientul/Cursantul/Participantul nu poate fi inlocuit la cursurile online si la cele cu prezenta fizica de o terta persoana.

IQboard poate anula, intarzia sau reprograma un curs de pregatire daca numarul participantilor este mai mic decat cel specificat pentru evenimentul respectiv sau daca un instructor/formator se afla in imposibilitate de a sustine respectiva sesiune, ora si/sau respectivul curs, se afla in incapacitate de munca din cauza unei boli sau din alte motive de natura obiectiva.

IQboard nu se face raspunzator de niciun prejudiciu cauzat de intarzierea, anularea sau reprogramarea sesiunilor, orelor, cursului/cursurilor.

Daca un Participant/Cursant nu poate din orice motiv lua parte la ora/sesiune/curs, orice plata deja efectuata nu va fi restituita, iar orice plata scadenta trebuie in continuare onorata, cu exceptia cazurilor de forta majora asa cum sunt definite prin lege, urmand procedura prevazuta in prezentul document.

De retinut:

 • Solicitarile de anulare, reprogramare si de transfer trebuie facute in scris, folosind adresa de e-mail cu care v-ati inregistrat, cu cel putin 10 (zece) zile lucratoare inainte de inceperea cursului, la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • Transferurile intre cursurile oferite de catre IQboard sunt permise cu cel putin 10 (zece) zile lucratoare inainte de inceperea cursului initial solicitat si nu mai tarziu de 48 de ore lucratoare inaintea inceperii cursului la care se doreste a fi transferat, cu conditia existentei locurilor disponibile. In toate cazurile, transferurile sunt permise numai daca exista formulata in scris o solicitare prealabila cu minim 48 de ore lucratoare anterioare inceperii cursului la care se doreste a fi transferat, dar nu mai tarziu de douasprezece (12) saptamani de la data inregistrarii initiale.
 • Reprogramarile se fac in decurs de maxim douasprezece (12) saptamani de la data inceperii cursului initial, cursului anulat, in masura in care exista locuri disponibile.
 • Ca regula, absentele nemotivate ale Cursantului/Participantului nu pot fi reprogramate si nu se ramburseaza.
 • Clientul/Participantul/Cursantul nu are dreptul sa fie inlocuit de o alta persoana la curs.
 • Ca regula, nu exista rambursari pentru utilizarea partiala a serviciilor si nici pentru participarea partiala, subzistand obligatia de achitare integrala a cursului/cursurilor achizitionate.
 • In cazul in care o solicitare de anulare sau reprogramare este primita cu mai putin de 10 (zece) zile lucratoare inainte de inceperea cursului, taxa de formare a cursului va fi retinuta fara nicio instiintare/notificare.
 • Aceste operatiuni (anulare, reprogramare, transfer) nu implica costuri suplimentare, in afara diferentelor de pret impuse de diferitele cursuri oferite de IQboard.
 • In cazul oricarei modificari a programului, IQboard va transmite Participantilor/Cursantilor inregistrati o notificare scrisa, prin e-mail, cu o saptamana inainte sau imediat ce este posibil, dupa caz.
 • In situtia in care se incalca prevederile prezentului document, subzista obligatia de achitare integrala a cursului/cursurilor achizitionate.

Notificari

Adresa electronica de contact a IQboard este Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Reguli de participare

Fiecare Participant/Cursant care urmeaza cursurile IQboard trebuie sa respecte toate regulamentele si procedurile stabilite si comunicate pentru curs, inclusiv cele mentionate in prezentul document.

Software-ul pus la dispozitie de IQboard in scopuri de instruire/formare nu trebuie sa fie inlaturat din dispozitivul de stocare pana la finalizarea cursului/cursurilor si nici copiat, integral sau partial, sau facut utilizabil in orice alta forma pentru care nu a fost obtinut consimtamantul scris din partea IQboard.

Materialele de curs furnizate de IQboard sunt destinate numai beneficiarului si numai in scop de instruire.

IQboard isi rezerva dreptul de a exclude orice Participant/Cursant de la participare din cauza comportamentului dezordonat, a limbajului inadecvat, a nerespectarii regulilor de participare

IQboard sau a neparticiparii s.a. asemenea motive. Nicio rambursare a taxelor nu se plateste Clientului/Participantului/Cursantului in astfel de circumstante.

In cazul utilizarii platformelor de videoconferinta, software-uri si mijloacelor tehnice oferite de terte companii, trebuie respectate si conditiile, termenii si cerintele acestor companii. Este de datoria Clientului/Participantului/Cursantului sa se informeze de obligatiile impuse de aceste companii.

Sesiuni online

Cursurile online IQboard sunt livrate prin prin intermdiul platformelor Google Meet, Zoom sau Microsoft Teams, folosind conexiunea dvs. la internet.. Este necesar orice sistem de operare cu browser, o conexiune la Internet (56k si mai mult), boxe si microfon sau casti cu microfon (daca doriti sa puteti comunica cu instructorul). Toate instructiunile si informatiile vor fi trimise inainte de inceperea cursului si va trebui sa le aveti pregatite pentru prima zi a cursului.

Participantii/Cursantii sunt rugati sa se conecteze la curs cu 10 minute inainte de inceperea cursului.

Garantii si datorii

Responsabilitatea IQboard fata de client/cursant/participant tine de livrarea cursurilor.

Indiferent de motivul care da nastere la plata de catre formator/instructor sau IQboard a unor daune catre client/Cursant/Participant in urma cursurilor oferite, raspunderea este limitata la valoarea achitata, respectiv la taxa perceputa pentru cursul urmat.

Cursurile sunt predate si livrate fara nicio garantie.

IQboard nu va fi raspunzatoare pentru nicio intarziere sau neindeplinire a obligatiilor asumate in temeiul prezentului acord obiectiv motivata, cauzata de cazul fortuit, externa vointei sale, cauzata de orice situatie imprevizibila care nu tine de controlul sau. IQboard nu va fi raspunzatoare daca un instructor/formator se afla in imposibilitate de a sustine sesiunea, ora si/sau cursul sau se afla in incapacitate temporara de munca sau daca numarul minim de participanti nu este intrunit s.a. asemenea.

Forta majora exonereaza de raspundere ambele parti in conditiile prezentului document.

Diverse

Acest acord este guvernat de legile din Romania, fara a tine cont de principiile conflictelor de legi. Orice procedura judiciara in temeiul sau in legatura cu prezentul document va fi initiata exclusiv in instantele din Romania.

Renuntarea de catre IQboard la orice prevedere a prezentului acord intr-o situatie data nu va fi interpretata ca o renuntare la acea prevedere si pe viitor si nici ca o renuntare la alte clauze. IQboard isi va pastra dreptul de a aplica orice dispozitie in orice incalcare ulterioara.

 

--------------------------------------------------------------
ultima revizie: 2021, Noiembrie 19