Resurse digitale educationale 
- Remodeleaza viitorul elevilor - 

 

Resurse educationale in limba romana

Materiale didactice in limba romana, pentru ciclul prescolar, primar si gimanzial.

Descopera resursele  

Resurse educationale in limba engleza

Materiale didactice in limba engleza, pentru ciclul prescolar, primar si gimanzial.

Resurse  

Resurse educationale augmentate VR&AR

Materiale didactice in augmentate VR&AR, pentru ciclul prescolar, primar si gimanzial.

Descopera resursele  

Index articole

Pe masura ce lumea in care traim se schimba pentru a imbratisa viitorul tehnologic, cum si ce se preda in sistemul educational din Romania trebuie, remodelat pentru a fi la curent cu cerintele tot mai mari ale secolului 21. Educatia trebuie sa se plieze cu aceasta schimbare pentru a fi in concordanta cu competentele esentiale, solicitate din viitor, care vor fi foarte diferite de cele ale generatiilor trecute. Cu alte cuvinte, ce si cum predam copiilor generatiei actuale trebuie sa se schimbe pentru a reflecta digitalizarea rapida care are loc in toate industriile, nu doar in educatie.

Astfel, alfabetizarea digitala devine o necesitate, impreuna cu utilizarea la scara larga a solutiilor interactive pentru educatie, precum table si display-uri interactive, a resurselor si aplicatiilor educationale, cat si a solutiilor VR ce au menirea sa schimbe cu totul modul in care ne vom raporta la educatie.

Resursele educationale pe care vi le propunem, au ca obiective principale educatia interactiva, colaborarea intre profesori si elevi, suport in digitalizarea educatiei si nu in ultimul rand, reprezinta un ajutor de nadejde pentru ca profesorii sa poate oferi elevilor experiente de predare-invatare in concordanta cu nevoile lor educationale reale.

 

GO-LAB

GO LABGo-Lab ecosystem este o platforma online, disponibila gratuit, ce poate fi utilizata de orice profesor din lume si pune la dispozitia acestora instrumente si servicii special concepute pentru a raspunde nevoilor cadrelor didactice si scolilor.

Serviciile Go-Lab includ dezvoltarea de laboratoare, aplicatii si ILS la cerere, consultanta pedagogica si tehnica precum si servicii de formare pentru profesori. Platforma Go-Lab inseamna cea mai mare colectie de laboratoare online si aplicatii educationale si pune la dispozitia utilizatorilor peste 1000 de laboratoare, peste 50 de aplicatii si peste 1600 de spatii de invatare (Inquiry Learning Spaces).

FotoJet

about scrn

FotoJet este un editor foto online, disponibil gratuit, ce permite crearea de colaje, postere, planse si multe alte materiale media. Este un instrument de editare foto extrem de facil de utilizat si poate fi o unealta extrem de utila pentru profesorii care doresc sa creeze materiale interesante si captivante, cu care sa starneasca interesul si curiozitatea elevilor. Utilizatorii au posibilitatea de a crea un design de la zero, de a realiza un colaj sau de a edita o imagine. De asemenea, au la dispoztie o gama foarte variata de template-uri si resurse, cat si unelte de editare si design menite sa ii ajute sa obina materiale de cea mai buna calitate.

VoiceThread

VoiceThreadVoiceThread este o aplicatie cloud de aceea nu este necesara instalarea unui software, singura cerinta tehnica este o versiune actualizata a Google Chrome sau Mozilla Firefox, iar aplicatia va rula in browser in baza conexiunii la internet. Aplicatia VoiceThread functioneaza pe baza de licenta si pune la dispozitia utilizatorilor optiunea de a crea prin incarcarea si partajarea documentelor, a prezentarilor, a imaginilor si a fisierelor audio si video, fiind compatibila cu pana la 50 de formate media. De asemenea, utilizatorii au posibilitatea de a comenta slide-urile in VoiceThread, utilizand una dintre optiunile disponibile: microfon, camera web, text, telefon si upload de fisiere audio. Utilizatorii au la dispozitie si VoiceThread Mobile, aplicatia mobila ce poate fi descarcata din Google Play sau AppStore pentru a putea utiliza continutul disponibil de pe mobil.

Genially

221519178 2573281756301295 2893429462121807362 n

Genially este o platforma ce permite crearea si designul de continut interactiv si animat. Pentru ca motivarea elevilor nu este intotdeauna cea mai usoara sarcina, Genially vine in sprijinul scolilor si al profesorilor pentru a starni interesul elevilor prin intermediul materialelor de invatare interactive pe care le pune la dispozitie. Astfel Genially contribuie activ la motivarea elevilor si faciliteaza invatarea, facand procesul educational atractiv, dinamic si interesant, in special prin continutul de invatare prin joc. In plus, Genially se integreaza deja cu cele mai utilizate platoforme in educatie: Google Classroom, Google Drive, Microsoft Teams, cat si cu alte platoforme precum Moodle sau Canvas.

StudyStack

Study StackStudyStack este un instrument de studiu care face ca invatarea, memorarea informatiilor si pregatirea pentru un examen sa fie o experienta distractiva, fara stres, iar versiunea de baza este gratuita. Utilizatorii pot utiliza flashcard-urile puse la dispozitie de StudyStack si realizate de studenti si profesori sau isi pot crea propriile flashcard-uri. Profesorii pot crea flashcard-uri pe orice subiect de la istorie, geografie, stiinte, limbi straine sau medicina, pana la teste standardizate. Optiunile de studiu prin joc includ cuvinte incrucisate, carti de potrivire, intrebari cu variante multiple, teste directe, cuvinte amestecate si alte jocuri, cum ar fi Hungry bug si Bug match, care sunt generate automat cu flashcard-urile initiale create. Toate functiile StudyStack au scopul de a ajuta in procesul de invatare si memorare facila a informatiilor.