Resurse digitale educationale 
- Remodeleaza viitorul elevilor - 

 

Resurse educationale in limba romana

Materiale didactice in limba romana, pentru ciclul prescolar, primar si gimanzial.

Descopera resursele  

Resurse educationale in limba engleza

Materiale didactice in limba engleza, pentru ciclul prescolar, primar si gimanzial.

Resurse  

Resurse educationale augmentate VR&AR

Materiale didactice in augmentate VR&AR, pentru ciclul prescolar, primar si gimanzial.

Descopera resursele  

Index articole

Pe masura ce lumea in care traim se schimba pentru a imbratisa viitorul tehnologic, cum si ce se preda in sistemul educational din Romania trebuie, remodelat pentru a fi la curent cu cerintele tot mai mari ale secolului 21. Educatia trebuie sa se plieze cu aceasta schimbare pentru a fi in concordanta cu competentele esentiale, solicitate din viitor, care vor fi foarte diferite de cele ale generatiilor trecute. Cu alte cuvinte, ce si cum predam copiilor generatiei actuale trebuie sa se schimbe pentru a reflecta digitalizarea rapida care are loc in toate industriile, nu doar in educatie.

Astfel, alfabetizarea digitala devine o necesitate, impreuna cu utilizarea la scara larga a solutiilor interactive pentru educatie, precum table si display-uri interactive, a resurselor si aplicatiilor educationale, cat si a solutiilor VR ce au menirea sa schimbe cu totul modul in care ne vom raporta la educatie.

Resursele educationale pe care vi le propunem, au ca obiective principale educatia interactiva, colaborarea intre profesori si elevi, suport in digitalizarea educatiei si nu in ultimul rand, reprezinta un ajutor de nadejde pentru ca profesorii sa poate oferi elevilor experiente de predare-invatare in concordanta cu nevoile lor educationale reale.

K5 LEARNING

k5 learning

Platforma K5 Learning ofera materiale educationale de inalta calitate, in limba engleza, pentru citire, matematica, vocabular, silabisire, gramatica, scriere cursiva si stiinte, destinate pentru invatamantul prescolar si primar.

Modul clasic pe predare cu hartie si stilou incurajeaza elevii sa isi incetineasca putin ritmul, sa citeasca si gandeasca mai profund, in timp ce educatia digitala incurajeaza modul colaborativ de lucru, interactivitatea si starneste curiozitatea elevilor. Imbinand lucrul pe hartie cu utilizarea tehnologiei, platforma K5 Learning ofera o abordare holistica a invatamantului modern, sustinand tranzitia practica a educatiei catre viitor. K5 Learning se adreseaza elevilor, educatorilor, invatatorilor si parintilor, punand la dispozitia acestora fise de lucru si materiale educationale ce vin in sprijinul copiilor, oferindu-le posibilitatea de a-si dezvolta obiceiuri practice si eficiente de studiu, dar si de a obtine rezultate excelente la scoala.

SUPER TEACHER WORKSHEETS

Super Teacher WorksheetsSuper Teacher Worksheets este o platforma educationala in limba engleza ce ofera utilizatorior acces la peste 10.000 de resurse educationale pentru invatamantul prescolar si gimnazial.

Astfel educatorii, invatatorii si parintii au acces la fise de lucru pentru matematica, povesti pentru intelegerea textelor la prima vedere, liste de ortografie, fise de lucru pentru exersarea si perfectionarea scrisului de mana, fise de lucru pentru gramatica, dar si o serie intreaga de materiale ce au ca tematica cele mai importante sarbatori din an.

Pe langa accesul nelimitat la cele peste 10.000 de resurse disponibile (numar in continua crestere), membrii Super Teacher Worksheets au posibilitatea de a-si crea propriile fise de lucru pentru matematica, puzzel-uri care implica descoperirea cuvintelor, jocuri de bingo, chestionare, flashcarduri, calendare si multe alte resurse personalizabile. Atat materialele personalizabile cat si cele standard sunt organizate pe materii de studiu si grupate pe nivelul educational prescolar si primar.

NESSY

Nessy programe educationale dislexiePlatforma Nessy ofera un sprijin de real succes pentru sustinerea elevilor in primii pasi catre citit, scris si ortografie. Fondate si conduse de educatori si specialisti in lectura, programele puse la dispozitie de platoforma educationala Nessy sunt in limba engleza si au la baza Stiinta Lecturii. Aceasta reprezinta cumulul de cunostinte stiintifice inregistrate despre modul in care copiii invata sa citeasca, ceea ce a permis la elaborarea celui mai eficient proces de predare a lecturii competente si comprehensive.

Programele educationale dezvoltate de Nessy pot fi utilizate pentru fonetica, matematica, ortografie si instruire timpurie pentru citire, acestea fiind potrivite inclsiv pentru copiii care sufera de dislexie, facilitandu-le astfel atat accesul la educatie cat si usurandu-le efortul depus prin crearea de programe speciale pentru copiii cu dislexie. In plus, trainingul online pus la dispozitie de Nessy  ofera atat informatii despre dislexie, cat si cele mai eficiente metode de predare pentru acesti copii, metode ce pot fi utilizate cu succes atat de educatori cat si de parinti.

 

Google for Education

Google for educationInstrumentele Google for Education lucreaza impreuna pentru a transforma procesul de predare si invatare, oferind astfel elevilor si profesorilor, posibilitatea de a-si urmari si dezvolta potentialul. Platorma ajuta la eficientizarea gestionarii orelor de curs, oferind in acelasi timp fiecarui elev experiente de invatare individualizate. Profesorii au posibilitatea de a crea, personaliza si a colabora pentru a ajuta cursantii sa-si dezvolte abilitatile. In plus, pot folositi salile de clasa virtuale pentru a promova invatarea oricand si oriunde.

Peste 170 de milioane de elevi, studenti si profesori folosesc Google Workspace for Education si asta datorita beneficiilor pe care le ofera: imbunatatirea predarii la clasa, cresterea productivitatii, cresterea capacitatii elevilor de invatare si asimilare a cunostintelor si protejarea datele scolii datorita functiilor si optiunilor proactive de securitate.

Google Workspace for Education pune la dispozitia utilizarorilor 4 editii diferite: Google Workspace for Education Fundamentals, Google Workspace for Education Standard, Teaching and Learning Upgrade si Google Workspace for Education Plus. In plus, ofera profesorilor libertatea de a petrece mai mult timp personalizand experienta de invatare si mai putin timp pentru a o gestiona.

 

 

Quiz Your English

Quizz your englishQuiz Your English este o platforma educationala ce permite utilizatorilor sa isi testeze si sa isi imbunatateasca nivelul cunostintelor de limba engleza concurand cu alti utilizatori din intaba lume.

Platforma pune la dispozitia utilizatorilor chetionare si quizz-uri impartite pe 4 niveluri: incepaturi, elementar, intermediar si avansat, oferindu-le astfel posibilitatea a afla cu usurinta nivelul de competenta in limba engleza.

In plus, platorma cuprinde si categorii variate precum IELTS, TOEFL, TOEIC, GMAT, gramatica, vocabular, prepozitii, verbe etc. Utilizatorii au posibilitatea de a alege o categorie sau de a selecta un subiect dintr-o gama larga de chestionare.

 

MathGames - free game-based learning platform

KahootKahoot! este o platforma educationala ce are ca scop sustinerea elevilor si studentilor, de a-si descoperi si folosi la maxmim potentialul de invatare. Platforma Kahoot! permite utilizatorilor sa creeze, partajeze si sa gazduiasca sesiuni de invatare cu implicare activa si angajament sustinut.

Kahoot! ofera si o serie de aplicatii ce fac invatarea matematicii un proces distractiv si cititul o joaca iar invatarea limbilor straine este naturala datorita imaginilor captivante si a resurselor disponibile.

Utilizata in scoli de profesori si elevi pentru a creste implicarea activa in clasa, pentru evaluarea formativa si invatarea la distanta, platforma Kahoot! poate fi utilizata si acasa, facilitand un proces de invatare prin joaca si permitand parintilor sa se conecteze cu educatia copiilor lor, intr-un mod distractiv si neinvaziv.

 

MathGames

MathGames

Jocurile sunt unealta uimitoare in procesul de predare/invatare, chiar fiecare joc bun poate reprezenta o experientă de invatare.

Platforma Math Games are peste 1200 de moduri diferite de a pune in practiva matematica si prezinta aceste unelte elevilor prin intermediul imaginilor interactive, vibrante si stimulatoare.

Jocurile de matematica sunt folosite in scoli ca o modalitate de a personaliza invatarea si de a permite fiecarui elev sa progreseze intr-un ritm care se potriveste nevoii sale de invatare.

MathGames pune la dispozitia utilizatorilor peste 1200 de moduri diferite de a exersa matematica, fise de lucru printabile pentru exersarea offline, posibilitatea de configurare usoara si rapida folosind Google Classrooms sau Office 365, optiuni de raportare detaliata pentru profesori si administratori de scoala, configuratie ready-to-use pentru tableta, Chromebook si dispozitive mobile.

 

TypeRacer

TypeRacerTypeRacer este o platoforma educationala - concurs ce ofera utilizatorilor posibilitatea de a-si testa viteza de scriere/tastare, prin competitii. Concursurile se desfasoara online, iar participantii se intrec in viteza de tastare introducand citate din carti, filme si cantece. TypeRacer este primul joc de tastare multiplayer online cu milioane de utilizatori de pe tot globul care si-au imbunatatit viteza de tastare cu până la 50 de cuvinte pe minut.

Platforma cuprinde si TypeRacer School Edition, ce ofera beneficii suplimentare pentru sistemul educational: un mediu privat pentru ca elevii sa exerseze si sa concureze intre ei (profesorii stabilesc cine are acces). In plus, TypeRacer School Edition nu necesita instalare si poate fi utilizat de pe orice dispozitiv cu acces la brwoser, de acasa, de la scoala sau de la biblioteca.

TypeRacer nu este doar un instrument pentru a exersa viteza de scriere, ci poate fi un ajutor suplimentar pentru profesori in predarea poate preda limbilor straine, a istoriei sau a oricarei alte materii, deoarece elevii vor tasta pasaje din literatura, manuale si orice materiale didactice selectate de profesor.

TypeRacer este disponibil si in limba romana.

 

PlayGeography

PlayGeographyPlayGeography ofera elevilor posibilitatea de a-si testa si demonstra cunostintele despre steaguri si geografia lumii, iar profesorilor posibilitatea de a folosi un joc ca instrument de predare.

Platoforma PlayGeography consta in chestionare bazate pe geografie, care nu acopera doar tarile lumii, ci si capitalele si steagurile acestora. In plus, jocurile sunt structurate pe niveluri diferite de dificultate pentru a stimula dorinta de progres.

De asemenea, permite utilizatorilor sa aleaga o anumita tara si sa ghiceasca provinciile si regiunile sale. Deoarece PlayGeography corecteaza raspunsurile gresite, aceasta este un mecanism excelent de invatare pentru elevii de toate varstele. 

Jocurile sunt grupate in 4 categorii distincte, in functie de ce trebuie sa identifice pe harta utilizatorii:

  • Tari - identificarea pe harta a tarii respective,
  • Steaguri - identificarea carei tari ii apartine steagul,
  • Capitale - a carei tari este capitala,
  • Provincii - identificarea pe harta a tuturor provinciilor si regiunilor unei anumite tari. 

 

PowerSchool

PowerSchoolPowerSchool este un furnizor de software bazat pe cloud pentru invatamantul K-12 (invatamant prescolar, scoar si liceal), ce are ca scop conectarea studentilor, profesorilor, directorilor si parintilor, cu scopul comun de a imbunatati rezultatele elevilor.

De la biroul directorului, la sala de clasa si pana acasa, PowerSchool oferta solutii ce ajuta insitutiile de invatamant sa gestioneze eficient finantele, resursele umane, talentul, inscrierea, prezenta, invatarea, instruirea, notarea, evaluarile si analizele— totul intr-o singura platforma unificata.

Cu solutiile software pentru educatie K-12 oferite de PowerSchool, profesorii pot obtine o vedere la 360 de grade, in timp real asupra performantelor elevilor. In acest fel, atentia profesorilor se poate concentra pe personalizarea instruirii pentru a sprijini fiecare elev si a face ajustari pe parcurs pentru imbunatatirea continua a experientei de predare.