Solutii de Realitate Virtuala

Experimente stiintifice in realitate virtuala, pentru un mediu educational progresiv

VRLab Academy

VRLab Academy, se adreseaza elevilor, studentilor si profesorilor din ciclul liceal si universitar si pune la dispozitia acestora peste 200 de laboaratoare

Descriere Solicita cotatie

VRLab Academy Junior

VRLab Academy Junior, se adreseaza elevilor si profesorilor din ciclul gimnazial si pune la dispozitia acestora 35 de laboaratoare cu experiemente

Vezi descriere Solicita cotatie

IQboard | Programeaza o vizita in Showroom

Programeaza o sesiune demonstrativa gratuita.

Solicita vizita Suport local lb. romana  Suport Limba Romana

VRLab Academy

Experimente stiintifice in realitate virtuala, pentru un mediu educational progresiv

Progresul tehnologic cuprinde, cu pasi repezi, toate domeniile si aspectele vietii cotidiene si se reflecta in progesele fara precedent inregistrate in domeniile stiintifice, tehnologice, medicale si acum, si in mediul educational. Aceasta noua era a tehnologiei ne-a ajutat sa folosim dispozitivele digitale in multe domenii, inclusiv in educatie, ceea ce, in consecinta, a ajutat si la dezvoltarea platformelor de e-learning si a educatiei la distanta.

VRLab Academy c2

Un exemplu practic in care tehnologia a adus beneficii educatiei este dezvoltarea laboratoarelor de realitate virtuala. Acestea sunt medii virtuale concepute pentru diverse experimente, prin intermediul carora este simulat laboratorul de stiinta real, ceea ce permite crearea unei legaturi stranse si eficiente intre latura practica si latura teoretica a procesului educational.

VRLab Academy este o platforma educationala online, ce ofera experimente stiintifice online in diferite domenii, precum Chimie, Fizica, Biologie, Stiinte moderne si este compatibila cu seturi VR de inalta rezolutie, oferind astfel posibilitatea de a experimenta stiinta hands-on. VRLab Academy este un instrument excelent atat pentru educatia fata in fata, cat si pentru cea la distanta si este gata sa sustina inovatia remarcabila in realitatea virtuala cu o biblioteca de articole si produse care respecta promisiunea acestui nou mediu educational progresiv.

VRLab Academy Collage 3

Laboratoarele virtuale ofera, de asemenea, multe avantaje profesorului. Cu laboratoarele virtuale VRLab Academy, profesorii au posibilitatea de a recrea alaturi de elevi experimente dintre cele mai complexe si de a exemplifica vizual tot ce tine de partea teoretica, pentru o gama foarte variata de materii.

Din dorinta de a tine pasul cu dezvoltarea tehnologica la care asistam in aceasta era digitala, laboratoarele de realitate virtuala sunt folosite intr-un numar din ce in ce mai mare de scoli gimnaziale, licee si universitati din intreaga lume.

VR Lab Academy C 4Beneficiile laboratoarelor de realitate virtuala VRLab Academy, in educatie:

 • Mai multe experimente pot fi efectuate intr-un timp mai scurt
 • Elevii pot efectua experimentele ori de cate ori au nevoie
 • Experimentele se pot realiza cu usurinta in timpul orelor de curs sau in afara lor
 • Datorita dezvoltarii continue, experimentele disponibile sunt actualizate in mod constant
 • Colaborarea academica este posibila pentru crearea experimentelor
 • Toate experimentele sunt aliniate la toate standardele curriculum-ului
 • Elevii si studentii invata mai bine avand posibilitatea de a pune in practica, partea teoretica
 • Realitatea virtuala inspira, starneste imaginatia si incurajeaza gandirea creativa
 • Laboratoarele VR sustin colaborarea intre cursanti si stimuleaza implicarea activa a acestora
 • Experimentele dureaza mult mai putin decat in viata reala
 • Elevii si studentii se bucura de experiente educationale memorabile.

VRLab Academy se adreseaza elevilor, studentilor si profesorilor din ciclul liceal si universitar si pune la dispozitia acestora peste 120 de laboratoare virtuale cu experimente variate ce cuprind materii precum Biochimie Medicala, Optica, Fizica Moderna, Chimie, Termodinamica, Anatomie, Biologie si Stiinte Moderne. In plus, VRLab Academy a dezvoltat impreuna cu specialisti in educatie, VRLab Academy Junior, ce insumeaza o serie de peste 100 de laboratoare special concepute pentru elevii si profesorii din ciclul gimnazial.

Pentru fiecare laborator, elevii si profesorii au la dispozitie un manual virtual care contine toate informatiile necesare pentru desfasurarea experimentului in parametrii optimi, toate instrumentele necesare, o tableta virtuala interactiva care ofera informatii despre experiment, dar si asistenti virtuali de laborator care interactioneaza cu elevii si profesorii care realizeaza experimentul, ofera indrumare si intervin atunci cand este necesar.

VRLab academy C 5

Laboratoarele de realitate virtuala VRLab Academy pot fi utilizate atat in versiune VR, versiune ce necesita echipament specializat (ochelari VR), cat si in versiune PC, versiune ce nu necesita decat un PC/Laptop si un mouse. Mai multe informatii se regasesc in Cerintele hardware pentru versiunile VR si PC/LaptopDe asemenea, toate laboratoarele VRLab Academy sunt corelate cu curricula scolara, sunt web-based (nu necesita descarcare) si pot fi personalizate, la cerere, in functie de curricula profesorilor. In plus, atat elevii cat si profesorii au acces la datele rezultate in urma experimentului, date ce contin atat rezultatul experimentului cat si greselile sau erorile inregistrate in timpul experimentului. Aflati mai multe informatii despre Cum functioneaza VRLab Academy si despre Integrarea LMS.

Mai multe informatii despre laboratoarele disponibile puteti afla consultand Lista completa a experimentelor VRLab Academy.

Demo disponibil in Showroom IQboard

Punem la dispozitia clientilor nostri posibilitatea de testare a platformei VRLab Academy, atat in versiune PC, cat si utilizand ochelari VR Oculus Quest 2. Pentru a beneficia de o sesiune DEMO gratuita, tot ce este necesar sa faceti este sa ne trimiteti o solicitare utilizand formularul din pagina de Contact si unul dintre consultantii IQboard va prelua imediat cererea si veti primi un raspuns in maxim 24 ore.