Laborator online de limbi straine easyLab

easyLAB transforma orice calculator obisnuit intr-un laborator de limbi straine de ultima-generatie

Descriere Solicita cotatie 

Laborator online de limbi straine Optimas School

Optimizati sala de clasa si transformati-o intr-un laborator de limbi straine autentic cu Optimas School

Vezi descriere Solicita cotatie 

Laborator de limbi straine

Logo easyLAB

easyLAB transforma orice calculator obisnuit intr-un laborator de limbi straine de ultima-generatie

 

easyLAB si OptimaseasyLAB este un sistem ce imbina componentele hardware cu tehnologia software pentru a optimiza calculatoarele scolare, oferind astfel instrumente educationale bazate pe control si comunicare, ce au fost concepute cu focus atat pe profesori cat si pe eficienta multidisciplinara.

Instalarea easyLAB nu necesita niciun fel de cunostinte tehnice, astfel ca orice profesor poate instala si utiliza sistemul fara a fi necesare sesiuni suplimentare de training, imediat dupa instalare profesorii si elevii pot beneficia de tot ce are de oferit laboratorul de limbi straine easyLAB.

Tehnologia Optimas

easyLAB are la baza tehnologia Optimas, singurul sistem ce permite realizarea transmisiunilor audio si video, in timp real, prin intermediul retelei calculatorului, fara diminuarea calitatii informatiilor transmise sau aparitia intarzierilor in comunicare. In plus, easyLAB este un instrument multidisciplinar puternic, pe care profesorii il pot folosi pentru a-si motiva elevii si studentii, crescand astfel nivelul de interactivitate din timpul cursurilor, cat si gradul de control asupra calculatoarelor din sala de clasa.

Avantajele oferite de easyLAB

Avantaje easyLABComunicare si control
easyLAB echipeaza calculatoarele scolare cu instrumente care permit profesorilor si elevilor sa aiba o comunicare orala imbunatatita datorita castilor si microfoanelor ce garanteaza un grad sporit de relationare intre toti participantii la ora de curs. In plus, in orice moment, profesorii detin control asupra tot ceea ce se intampla in sala de curs datorita functiilor extra de supervizare si management al clasei.

Calculatoare pentru invatarea limbii straine
easyLAB include o serie de unelte extrem de utile, special concepute pentru invatarea unei limbi straine, cea mai importanta dintre acestea fiind DLL, un reportofon versatil, complet digital, ce permite utilizarea in ora de curs a secventelor audio si video cu marcaje, subtitrari si explicatii.

Sistem plug&play integral
easyLAB nu necesita niciun echipament suplimentar sau piese de mobilier speciale, astfel ca pentru a avea functional un laborator de limbi straine, nu sunt necesare decat calculatoare, easyLAB si cateva minute pentru a pune totul in functiune. Avand in vedere ca este vorba de un sistem plug&play integral, easyLAB nu necesita prezenta unui specialist IT, instalarea putand fi facuta cu usurinta chiar de profesor.

Economic si rentabil
easyLAB ofera o rentabilitate dubla a investitiei. Pe de o parte, institutia de invatamant poate utiliza echipamentele deja existente (PC/laptop) imbunatatindu-le performantele prin simpla instalare a sistemului easyLAB, bucurandu-se in acelasi timp de updatarea sistemului ori de cate ori este necesar, fara a fi necesare achizitii suplimentare.

Compatibilitate
easyLAB este compatibil cu sistemul de operare Windows XP, 7, 8, 8.1 si 10.

Totul la un click distanta
Interfata grafica easyLAB a fost conceputa special pentru a putea fi folosita cu usurinta de orice utilizator, fara a fi necesare cunostinte tehnice, astfel profesorii se pot bucura de toate functionalitatile sistemului imediat dupa instalare.

Sistem versatil 4 in 1

easyLAB are la baza cele 4 functionalitati de baza ale Optimas Transmisiuni audio-video, Comunicare, Control si Management & Personalizare.

easyLAB 5Transmisiuni audio-video
Orice semnal audio-video poate fi transmis catre reteaua de calculatoare din sala de clasa, in timp real, fara diminuarea calitatii. Pot fi configurate simultan pana la 5 canale de transmisie, prin intermediul carora profesorii pot trimite resurse audio-video catre diferite grupuri de elevi. Aceste resurse pot veni din 8 surse diferite, digitale sau analogice, astfel ca profesorii pot utiliza CD-uri, DVD-uri, fisiere audio si video sau resurse de pe internet.

Comunicare
easyLAB 12 1In procesul de invatare a unei limbi straine, comunicarea dintre elevi si profesori este esentiala pentru exersarea vorbirii si intelegerea orala. easyLAB permite profesorilor sa creeze pana la 6 grupuri de lucru simultan, cat si perechi conversationale consecutive sau aleatorii, iar elevii pot interactiona unii cu ceilalti prin intermediul setului de casti incluse in pachet.
Profesorii pot asculta si lua parte la dialogurile din orice grup, cat si pot, de asemenea, sa asculte un elev, sa il inregistreze si sa discute cu el in privat. In plus, sistemul easyLAB are integrat o functie de suport ce permite elevilor sa solicite ajutorul profesorului ori de cate ori au nevoie.

easyLAB 2 1

Control
Instrumentele de control permit implementarea si mentinerea unui nivel sporit de disciplina in sala de curs. Profesorii pot vizualiza ecranele calculatoarelor elevilor si pot asculta dialogurile si conversatiile dintre elevi. Astfel, profesorii au control complet asupra calculatoarelor din sala de curs le pot porni/opri, pot lansa programe sau interzice accesul la anumite aplicatii.

Management & Personalizare
easyLAB 12 2easyLAB include o serie de instrumente ce ofera profesorilor posibilitatea de a personaliza si a gestiona dinamic sala de clasa. Astfel, easyLAB poate fi personalizat prin adaugarea numelor elevilor si astfel acestia sa poata fi vazuti pe ecran si identificati mai usor.

Fiecare profesor isi poate configura profilul de utilizator si il poate securiza prin utilizarea unui user si a unei parole pentru identificare. Astfel, profilul poate fi accesat din orice sala de curs si se pastreaza toate setarile si optiunile salvate.

DLL - Digital Language Laboratory

Softul DLL este un reportofon digital de ultima-generatie ce face parte integranta din sistemul easyLAB. Softul DLL nu are doar componenta audio ci utilizeaza si suport video pentru a oferi elevilor o experienta imersiva in procesul de invatare si permite atat utilizarea secventelor audio (muzica, discutii, interviuri etc.) cat si a secventelor video (videoclipuri, filme, documentare etc.). Pentru a oferi elevilor experiente unice si a le facilita un proces de invatare placut, captivant si motivant, profesorii isi pot concepe propriile materiale sau le pot descarca de pe internet.

Invatare independenta - Practica orala si fonetica
easyLAB 11

 • Suport fisiere audio si video intr-un numar mare de formate
 • Optiuni de inregistrare si redare, functii de baza ale oricarui reportofon
 • Posibilitatea de a include marcaje si comentarii in orice parte a secventei audio sau video
 • Track-uri „Master” si „Elev” care permit profesorului sa faca trecerea intre inregistrarea si redarea vocii elevului in timpul sesiunilor de exersare a vorbirii sau a exercitiilor de fonetica, fie alternand intre cele doua, fie facand acest lucru simultan
 • Grafice ce permit comparatii intre inregistrari
 • Control asupra volumului pentru fiecare piesa in parte
 • Optiuni de contorizare cu afisare minute, secunde, miimi de secunde
 • Control asupra vitezei de redare ce permite adaptarea in functie de nevoile individuale ale fiecarui elev
 • Functie pentru subtitrari
 • Functie de traducere simultana.

Echipamente standard easyLAB

easyLAB 13 0

 • mOP+10 Communication - Dispozitivele sunt conectate prin intermediul unui port USB la fiecare calculator din sala de curs, garanteaza cele mai inalte standarde de comunincare audio, functionand independent de placa audio a calculatorului, includ licentele pentru sistem si faciliteaza conectarea castilor prin intermediul celor 2 conectori mini-jack.

 • RC-175 CJ Micro-headset - Castile cu microfon unidirectional detecteaza doar vocea elevului, fara interferente sau zgomot de fundal si sunt dotate cu perne moi, pentru urechi, ce blocheaza in totalitate zgomotul de fundal, si beneficiaza de optiune integrata de control al volumului.

 • Kit de instalare - CD-ul de instalare include softul de instalare, ghid si manual de utilizare.

 

Sala de clasa cu easyLAB

 

Cerinte tehnice minime necesare

Sala de clasa cu easyLAB

Calculator elev

 • Pentium IV 2,8 GHz. / AMD Athlon 64 5000+
 • 512 Mb RAM (256 Mb disponibili)
 • SATA hard disk cu 40 Gb disponibili
 • Placa grafica 256 Mb AGP
 • Placa de retea 10/100 Mbps
 • 1 port USB 2.0 disponibil
 • MS Windows® XP SP2 / 7 SP1 / 8.1 / 10 (32/64)

Calculator profesor

 • Procesor Intel i5 3.1GHz 6Mb. / AMD FX 6300
 • 8 Gb RAM. (2 Gb disponibili)
 • SATA hard disk cu 80Gb disponibili
 • Placa video dedicata PCI-e 1Gb
 • Placa de retea 10/100/1000 Mbps
 • 1 port USB 2.0 disponibil
 • MS Windows® 7 SP1 / 8.1 / 10 (32/64)

Calculator retea

 • Comutatorul trebuie sa accepte protocolul 802.1P QoS special conceput pentru date de trafic multimedia de nivel 2 de inalta performanta.
 • Viteza recomandata: 10/100/1000 Mbps (este acceptabil si 10/100 Mbps).