Solutii de Realitate Virtuala

Experimente stiintifice in realitate virtuala, pentru un mediu educational progresiv

VRLab Academy

VRLab Academy, se adreseaza elevilor, studentilor si profesorilor din ciclul liceal si universitar si pune la dispozitia acestora peste 200 de laboaratoare

Vezi descriere Solicita cotatie

VRLab Academy Junior

VRLab Academy Junior, se adreseaza elevilor si profesorilor din ciclul gimnazial si pune la dispozitia acestora 35 de laboaratoare cu experiemente

Descriere Solicita cotatie

IQboard | Programeaza o vizita in Showroom

Programeaza o sesiune demonstrativa gratuita.

Solicita vizita Suport local lb. romana  Suport Limba Romana

VRLab Academy Junior

Experimente stiintifice in realitate virtuala, pentru un mediu educational progresiv

Pe masura ce tehnologia evolueaza aducandu-ne noi lumi imersive si imaginative, este necesar sa adaptam modul in care educam copiii si dotam profesorii pentru a face fata acestor noi provocari. Atunci cand educatia intarzie progresele tehnologice, tehnologia este cea care determina ceea ce se califica drept o oportunitate educationala.

Sistemul educational din Romania are nevoie de tehnici inovatoare pentru a integra lumea reala cu experiente de realitate augmentata si virtuala (VR) pentru a realiza pe deplin promisiunea metaversului ca spatiu online 3D, interconectat, imersiv si in timp real. Aceasta noua era a tehnologiei ne-a ajutat sa folosim dispozitivele digitale in multe domenii, inclusiv in educatie, ceea ce, in consecinta, a ajutat si la dezvoltarea platformelor de e-learning si a educatiei la distanta.

VRLab academy jr c1

Un exemplu practic in care tehnologia a adus beneficii educatiei este dezvoltarea laboratoarelor de realitate virtuala. Acestea sunt medii virtuale concepute pentru diverse experimente, prin intermediul carora este simulat laboratorul de stiinta real, ceea ce permite crearea unei legaturi stranse si eficiente intre latura practica si latura teoretica a procesului educational. Laboratoarele virtuale ofera, de asemenea, multe avantaje profesorului. Cu laboratoarele virtuale VRLab Academy, profesorii au posibilitatea de a recrea alaturi de elevi experimente dintre cele mai complexe si de a exemplifica vizual tot ce tine de partea teoretica, pentru o gama foarte variata de materii.

VRLab Academy Junior logoScopul laboratoarelor VRLab Academy Junior este de a oferi un mediu educational mai interactiv atat pentru elevi, cat si pentru profesori, prin utilizarea tehnologiei VR (realitate virtuala). Profesorii au posibilitatea de a folosi realitatea virtuala in moduri diferite, in functie de obiectivele lor educationale si de programa scolara, dar si de stilul de predare preferat. Chiar daca profesorii abia incep sa exploreze posibilitatile realitatii virtuale, tehnologia va continua sa se imbunatateasca, iar optiunile de invatare interactiva prin intermediul realitatii virtuale vor continua sa se extinda.

VRLab academy jr c2Beneficiile laboratoarelor de realitate virtuala VRLab Academy Junior, in educatie:

 • Mai multe experimente pot fi efectuate intr-un timp mai scurt
 • Elevii pot efectua experimentele ori de cate ori au nevoie
 • Experimentele se pot realiza cu usurinta in timpul orelor de curs sau in afara lor
 • Datorita dezvoltarii continue, experimentele disponibile sunt actualizate in mod constant
 • Colaborarea academica este posibila pentru crearea experimentelor
 • Toate experimentele sunt aliniate la toate standardele curriculum-ului
 • Elevii si studentii invata mai bine avand posibilitatea de a pune in practica, partea teoretica
 • Realitatea virtuala inspira, starneste imaginatia si incurajeaza gandirea creativa
 • Laboratoarele VR sustin colaborarea intre cursanti si stimuleaza implicarea activa a acestora
 • Experimentele dureaza mult mai putin decat in viata reala
 • Elevii si studentii se bucura de experiente educationale memorabile.

VRLab Academy Junior se adreseaza elevilor si profesorilor din ciclul gimnazial si pune la dispozitia acestora peste 100 de laboratoare cu experimente variate ce cuprind materii precum fizica, chimie, biologie, stiintele naturii, dar si laboratoare ce permit elevilor sa exploreze sistemul solar sau chiar sa fie martorii aterizarii modulului lunar Apollo 11 pe luna. Toate laboratoarele VRLab Academy Junior sunt corelate cu curricula scolara, sunt web-based (nu necesita descarcare) si pot fi personalizate, la cerere, in functie de curricula profesorilor.

 

Pentru fiecare laborator, elevii si profesorii au la dispozitie un manual virtual care contine informatii utile pentru desfasurarea experimentului in parametri optimi, toate instrumentele necesare, o tableta virtuala interactiva care ofera informatii despre experiment, dar si asistenti virtuali de laborator care interactioneaza cu elevii, ofera indrumare si intervin atunci cand este necesar. 

VRLab academy jr c3

Laboratoarele de realitate virtuala VRLab Academy Junior pot fi utilizate atat in versiune VR, versiune ce necesita echipament specializat (ochelari VR), cat si in versiune PC, versiune ce nu necesita decat un PC/Laptop si un mouse. Cerintele hardware pentru versiunile VR si PC/Laptop. In plus, atat elevii cat si profesorii au acces la datele rezultate in urma experimentului, date ce contin atat rezultatul experimentului cat si greselile sau erorile inregistrate in timpul experimentului. Aflati mai multe informatii despre Cum functioneaza VRLab Academy si despre Integrarea LMS.

Mai multe informatii despre laboratoarele disponibile puteti afla consultand Lista completa a experimentelor VRLab Academy Junior.

Demo disponibil in Showroom IQboard

Punem la dispozitia clientilor nostri posibilitatea de testare a platformei VRLab Academy, atat in versiune PC, cat si utilizand ochelari VR Oculus Quest 2. Pentru a beneficia de o sesiune DEMO gratuita, tot ce este necesar sa faceti este sa ne trimiteti o solicitare utilizand formularul din pagina de Contact si unul dintre consultantii IQboard va prelua imediat cererea si veti primi un raspuns in maxim 24 ore.