Resurse digitale educationale 
- Remodeleaza viitorul elevilor - 

 

Resurse educationale in limba romana

Materiale didactice in limba romana, pentru ciclul prescolar, primar si gimanzial.

Resurse  

Resurse educationale in limba engleza

Materiale didactice in limba engleza, pentru ciclul prescolar, primar si gimanzial.

Descopera resursele  

Resurse educationale augmentate VR&AR

Materiale didactice in augmentate VR&AR, pentru ciclul prescolar, primar si gimanzial.

Descopera resursele  

Educatia interactiva stimuleaza comunicarea si colaborarea intre profesor si elevi, provocand elevii sa se implice activ in orele de curs. Metodele pedagogice sunt mai eficiente atunci cand profesorii imbina abilitatile pedagogice cu cele mai avansate dispozitive educationale. Datorita revolutiei digitale, folosirea elementelor interactive in cadrul unei zile obisnuite la scoala este mai la indemana decat oricand. Niciodata nu a fost mai usor ca lectiile sa fie imbogatite cu exemple din lumea reala, cu activitati practice de exersare a abilitatilor si, cel mai important, cu invatare prin joaca.

Astfel, alfabetizarea digitala devine o necesitate, impreuna cu utilizarea la scara larga a solutiilor interactive pentru educatie, precum table si display-uri interactive, a resurselor si aplicatiilor educationale, cat si a solutiilor VR ce au menirea sa schimbe cu totul modul in care ne vom raporta la educatie.

Resursele educationale pe care vi le propunem, au ca obiective principale educatia interactiva, colaborarea intre profesori si elevi, suport in digitalizarea educatiei si nu in ultimul rand, reprezinta un ajutor de nadejde pentru ca profesorii sa poate oferi elevilor experiente de predare-invatare in concordanta cu nevoile lor educationale reale.

 

TIMLOGO - platforma de logopedie

Timlogo logopedie

Timlogo este cea mai mare platforma de logopedie din Romania, ce ofera un cadru ideal pentru diagnosticarea si rezolvarea tulburarilor de vorbire si este omologata de Ministerul Educatiei Nationale, pentru a fi utilizata in invatamantul preuniversitar special pentru elevii cu deficiente de vorbire, nivelurile prescolar si primar.

Timlogo se adreseaza practicienilor in domeniul logopediei, consilierilor scolari, cat si pacientilor si apartinatorilor, educatori si/sau invatatori, parinti, pacienti adulti, dar si institutiilor publice (cum ar fi scoli si gradinite in cazul minorilor, centre de recuperare pentru pacienti adulti, spitale, etc). Platforma de logopedie Timlogo pune la dispzitia utilizatorilor peste 950 de resurse ce cuprind aplicatii, jocuri interative, activitati animate si materiale video, organizate in 34 de module ce cuprind toate sunetele din limba romana.

software moza book classroom IQboard

 

mozaBook CLASSROOM

mozaBook CLASSROOM este un soft de prezentare educational, ce vine in mod natural in completarea instrumentelor didactice traditionale prin optiunile disponibile de ilustare, animare si prezentare, transformand cursurile clasice in ore de curs interactive.

Datorita continutului interactiv, a aplicatiilor integrate de dezvoltare a competentelor, cat si a laboratorului virtual disponibil, softul educational mozaBook CLASSROOM incurajeaza predarea interactiva pentru profesori si stimuleaza implicarea activa a elevilor, studentilor si cursantilor, facilitand in acelasi timp desfasurarea cursurilor in regim de scoala online.

Softul educational mozaBook CLASSROOM, destinat profesorilor, beneficiaza de continut educational de inalta calitate, biblioteca media cu 1200 de animatii 3D, 1150 clipuri video si 120 de aplicatii de dezvoltarea aptitudinilor, exersare si experimentare virtuala.

 

123edu

123EDU123edu este o platforma educationala ce pune la dispozitia utilizatorilor testele online de matematica, limba romana si cultura generala, ce vor ajuta elevii nu doar sa memoreze ci cum sa gandeasca.

Toate testele disponibile pe platforma sunt interactive, astfel ca elevii le vor vedea ca pe o provocare, nu ca pe o obligatie, respecta programa scolara, sunt practice si ajuta elevii sa isi imbunatateasca viteza de gandire a problemelor si exercitiilor de matematica.

Materialele sunt concepute pentru elevii din ciclul primar de scoala (clasele 0 - 4) si sunt destinate utilizarii atat profesorilor la orele de curs, cat si parintilor. 

Astfel, copiii descopera ca matematica nu este o sperietoare si ca reprezinta mai mult decat o insiruire de numere, operatii si reguli care par de neinteles, in timp ce limba romana nu este o pedeapsa si nu este nevoie de inclinatii speciale pentru a avea rezultate bune, ci doar de abordarea potrivita.

Platforma educationala 123edu este un proiect orientat spre rezolvarea de teste matematica si exercitii de comunicare intr-un mod mai putin conventional, dar cu rezultate remarcabile, prin joaca.

 

 Space awareness - Educa si motiveaza

Space AwarenessActivitatile „Space Awareness” au fost selectate tinand cont de cele mai apreciate subiecte cu tematica spatiala din programele scolare. Subiectele au fost stabilite in urma unui sondaj de opinie la care au participat profesori din zece tari europene si Africa de Sud. Toate materialele disponibile pe platforma educationala Space awareness au fost verificate de un profesor si un cercetator, fiind testate si optimizate de profesori din intreaga Europa si nu numai.

Site-ul „Space Awareness” ofera o serie de activitati si materiale complementare, menite sa trezeasca interesul copiilor cu varste intre 8 si 18 ani, al profesorilor din invatamantul primar si gimnazial, al formatorilor, dar si al parintilor. Site-ul este structurat in 4 categorii ce vizeaza marile probleme cu care se confrunta lumea si misiunile spatiale actuale ale Europei. Acesta ofera resurse complementare selectate conform cerintelor din programele scolare europene si sud-africane, pentru a trata fiecare subiect alaturi de copii: Universul nostru minunat, Planeta noastra fragila, Navigatia de-a lungul secolelor si Patrimoniul islamic: periplul ideilor.

 

LIVRESQ

LIVREQSLIVRESQ este un editor de continut educational ce permite creare de cursuri eLearning si lectii interactive, totul online. Peste 30.000 de creatori din 6310+ institutii si companii utilizeaza in prezent editorul de eLearning pentru a construi continut educational.

Platforma LIVREQ contine o biblioteca de resurse unde utilizatorii au acces la lectii interactive, manuale scolare si cursuri e-learning realizate de catre contributori. In prezent, biblioteca LIVRESQ contine peste 13.400 de materiale educationale interactive, din care 4.100 publice, 273 materiale R.E.D. ale CRED si 358 materiale omologate de Ministerul Educatiei.

In plus, echipa LIVRESQ pune la dispozitie cadrelor didactice serviciul de suport tehnic si administrativ pentru omologarea lectiilor digitale la Ministerul Educatiei din Romania. Acest serviciu include si demersurile la Minister pentru începerea procesului de evaluare a lectiilor precum si preluarea rezultatelor si transmiterea lor cadrelor didactice. Pentru fiecare lectie omologata, cadrul didactic va primi si un certificat de omologare. Certificatul este semnat digital cu semnatura autorizata si atesta faptul ca lectia sa este omologata de Ministerul Educatiei.

GeoGebra

Aplicatii Matematice GeoGebra

GeoGebra este un software de matematica "open source" disponibil gratuit, potrivit pentru toate nivelurile de educatie, care contine, intr-un singur loc, materiale pentru geometrie, algebra, foi de calcul, grafice, statistici si calcul. In plus, GeoGebra pune la dispozitia utilizatorilor peste 1 milion de resurse educationale gratuite, in mai multe limbi*. Aceste resurse pot fi partajate cu usurinta prin platforma de colaborare GeoGebra Classroom, unde progresul elevilor poate fi monitorizat in timp real. GeoGebra sustine educatia in stiinta, tehnologie, inginerie&matematica (STEM) si inovatii in predare si invatare la nivel mondial.

Principalele atuuri ale platformei GeoGebra sunt faptul ca Geometria, Algebra si Foaia de calcul sunt conectate dinamic, interfata este user-frindly si usor de modificat, permite crearea materialelor didactice ca pagini web si este disponibila in multe limbi, pentru milioane de utilizatori din lumea intreaga.

In sectiunea Classroom Resources, utilizatorii au la dispozitie peste 1 milion de activitati gratuite, simulari, exercitii, lectii si jocuri pentru matematica si stiinte, grupate in 10 categorii: Functii, Geometrie, Aritmetica, Algebra, Trigonometrie, Statistica, Analiza, Activitati matematice pentru varsta 6-10, Activitati matematice pentru varsta 11-14, Activitati matematice pentru varsta 15-18 si Activitati matematice pentru facultate.

*Pentru a utiliza platforma in limba romana, mergeti la meniul din partea stanga a paginii, in sectiunea Language si selectati din lista Limba romana.

 

ASQ - Another Smart Question

ASQASQ - Another Smart Question este o platforma educationala disponibila gratuit pentru elevi, profesori si parinti, atat in varianta web cat si sub forma unei aplicatii pe mobil, dezvoltata cu entuziasm de o echipa dedicata de profesori și programatori care cred cu tarie in forta tehnologiei folosita creativ in educatie.

Platforma reprezinta o solutie educationala in continua dezvoltare, potrivita pentru toate disciplinele de invatamant, o revolutie in modalitatea de a invata si o metoda de predare alternativa, adaptata sistemului de invatamant actual.

Aplicatia ASQ ofera avantaje pentru fiecare din cele 3 categorii de utilizatori. Astfel pentru profesori ofera activitati in timp real, optiunea de lucru diferentiat, teme direct din aplicatie, teste si materiale educationale, in timp ce pentru elevi, aplicatia ofera recompense (medalii, puncte si premii virtuale), educatie interactiva, posibilitatea de a-si urmari progresele, jocuri dar si teme pe care le pot rezolva direct din aplicatie.

In ceea ce ii priveste pe parinti, prin intermediul aplicatiei, acestia au acces la statistici personalizate privind activitatea si evolutia copiilor, notificari in timp real privind notele obtinute si statusul temelor, cat si posibilitatea de a comunica cu profesorii.

 

Kinderpedia

Kinderpedia

Kinderpedia este un instrument digital complet pentru management si comunicare in scoli si gradinite.

Aplicatia aduce toate functiile de management al clasei la indemana profesorilor, pe web si in aplicatia mobila: orar, catalog electronic, modul de teme, videoconferinte, librarie de resurse educationale, mesagerie, calendar de evenimente.

Cu o interfata simpla si intuitiva in aplicatia mobila a Kinderpedia, elevii preiau controlul asupra obiectivelor educationale, a sarcinilor, a termenelor. Astfel, devin autonomi si responsabili, dar si motivati si implicati, iar famila devine partener in educatia copiilor deoarece aplicatia ii mentine pe parinti conectati la activitatea si progresul scolar al copiilor.

Comunicarea in timp real pe care solutia o ofera indeparteaza anxietatea parintilor si faciliteaza parteneriatul. Familia are oricand acces la informatii actuale cu privire la activitatea de la clasa si poate duce invatarea mai departe.