Prin intermedul IQboard, GBC a implementat primul proiect de VR dintr-un spital de stat din Romania

Proiect VR Spitalul Municipal Elena Beldiman Barlad GBC-IQboard

Spitalul Municipal de Urgenta "Elena Beldiman" din Barlad este centrul medical ce asigura ingrijirea medicala a barladenilor inca din 1881. Spitalul Municipal de Urgenta “Elena Beldiman” Barlad, organizeaza si coordoneaza asistenta medicala in caz de calamitati, catastrofe si situatii deosebite. Avand diferite specialitati de baza, de la medicina interna, la chirurgie generala, laboratoare de analize medicale si radiologie, pana la pediatrie, Spitalul Municipal de Urgenta "Elena Beldiman" din Barlad le asigura copiilor un mediu controlat si sigur pe parcusul vizitei medicale prin intermediului solutiilor VR implementate de GBC®.

„GBC®, multumim mult pentru toata sustinerea! Sunteti o emblema de profesionalism privit sub toate aspectele: oameni frumosi, inimosi, corecti, de cuvant si punctuali si servicii digitale educationale de inalta calitate! E o bucurie si o onoare pentru noi, YES-istii, sa colaboram, sa facem echipa si sa va avem sfatuitori in tot ceea ce inseamna modern cu adevarat in educatie. Sunteti fabulosi si asa va cunoastem inca de la primii nostri pasi in invatamantul privat de performanta! Va multumim ca sunteti! Ce mirare ca sunteti!” - Prof. Anca Sandu - manager al Centrului Educational YES

Spitalului Municipal de Urgenta "Elena Beldiman" din Barlad beneficiaza incepand cu luna septembrie 2023 de primul sistem de realitatea virtuala, cu un continut VR dedicat copiilor realizat de GBC®, care are rolul de a imbunatati reactiile copiilor la procesul medical.
Experienta educativa VR „MedAdventure” transpune intr-o maniera dinamica si captivanta, tematica medicala si importanta abordarii unui stil de viata echilibrat si sanatos. Colorat, prietenos, zambaret și energic, „Yes”, personajul vesel cadrul centrului medical ofera copiilor contextul ideal de prezentare si intelegere a importantei preventiei medicale si a impactului alimentatiei sanatoase asupra organismului uman. Mediul virtual le explica copiilor anumite notiuni medicale si ii invata cum sa traiasca o viata echilibrata prin consumul alimentelor sanatoase, precum fructele si legumele.

Evolutia tehnologica permite astazi utilizarea conceptului de realitate virtuala in diferite medii, inclusiv in tratarea si gestionarea fricilor si anxietatilor la copii. In acest context, avantajul principal consta in posibilitatea de a crea si oferi copiilor un mediu sigur si prietenos in cadrul caruia acestia pot experimenta si confrunta obiectele, situatiile sau starile care le provoaca frica sau anxietate.
Experienta traita in cadrul vizitei medicale le ofera copiilor oportunitatea de a se bucura de prezenta supereroului „Yes” care ii va conduce intr-o adevarata calatorie a cunoasterii corpului uman.