Update mozaWeb: noi functionalitati ce imbunatatesc procesul de predare, invatare si evaluare al elevilor

Accesarea cu usurinta a materialelor didactice contribuie in mod considerabil atat la transmiterea informatiilor intr-o maniera moderna, interactiva si captivanta, cat si la consolidarea acestora datorita prezentarii continutului in mod dinamic, animat si 3D.

Preocuparea pentru oferirea contentului personalizat si adecvat varstei si nivelului elevilor reprezinta implicarea constanta in sistemul de invatamant si asigurarea elevilor resursele necesare prin care acestia sa poata obtine performanta din punct de vedere educational.

mozaWeb reuseste sa uneasca intr-un singur portal toate elementele didactice esentiale predarii si invatarii prin care cadrele didactice sa stimuleze imaginatia si creatia si sa dezvolte gandirea analitica a elevilor. Experientele audio-video pe care elevii le intalnesc in timpul orelor de clasa au un impact semnificativ in procesul de pregatire, formare si invatare.

In cadrul bibliotecii media pot fi regasite imagini 3D, jocuri, teste, videoclipuri, sunete si elemente digitale care sa capteze atentia elevilor si care, sa-i motiveze si impulsioneze sa aprofundeze materia.

Colecteaza puncte si monitorizeaza-ti activitatea
IQboard_Colecteaza_puncte_si_monitorizeaza-ti_activitateaUna dintre noile functii se regaseste in pagina myLearn, sectiune in cadrul careia elevii pot sa-si monitorizeze zilnic si saptamanal activitatea, colectand totodata puncte care sa-i motiveze si sa-i recompenseze pentru finalizarea cu succes a sarcinilor primite. In fiecare saptamana punctele se reseteaza, iar elevii au posibilitatea de a-si depasi numarul anterior, ambitionandu-i sa obtina cel mai mare punctaj.

Cautare imbunatatita si unificata in categoriile din Biblioteca media
Profesorii pot pre-filtra continutul prin restrangerea criteriilor de cautare. Astfel, mozaWeb va enumera intai elementele relevante cautarii si apoi va sugera contentul relevant din alte categorii media. Mai mult decat atat, profesori pot vizualiza intreaga lista de articole relevante, pot salva articole in sectiunea elementelor favorite pentru a facilita partajarea si pot explora intreaga pagina pentru a afla mai multe detalii un anumit subiect.

Teste adaptate nivelului elevului
In pagina myLearn, elevii pot accesa si rezolva exercitii prin care sa isi testeze cunostintele. De asemenea, mozaWeb recomanda si alte chestionare relevante, in baza istoricului utilizatorului. Sectiunea le permite acestora sa refaca testul ori de ori este nevoie. In plus, mozaWeb ofera posibilitatea profesorilor de a crea colectii de teste prin care sa poata diversifica procesul de predare. 

Glosar de imagini & caiete de exercitii
Aceasta functie sprijina invatarea audio-vizuala gamificata a limbilor straine. Gamificarea reprezinta una dintre cele mai moderne metode de predare prin care elevii dobandesc cunostinte prin joaca. Glosarul se adreseaza si claselor mici, profesorii avand posibilitatea de a alege din cele peste 200 de imagini.

Noul update mozaWeb ajuta la deschiderea si explorarea mai multor articole in acelasi timp (carti si caiete). Pot fi deschise maximum 10 file in acelasi timp - numarul maxim de file deschise poate fi limitat in functie de dimensiunea reala a ecranului pentru o experienta mai buna a utilizatorului. Filele pot fi mutate, aranjate si inchise cu usurinta, fapt ce permite inceperea unei alte activitati mult mai repede.

IQboard continua sa ofere servicii educationale complete prin care atat elevii, cat si cadrele didactice sa beneficieze de experiente interactive autentice.